• Pregleda: 7502

U ponedeljak pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

U ponedeljak, 13. marta, saobraćajna policija sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju u okviru akcije pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na svim evropskim putevima, saopštio je MUP RS.
U ponedeljak pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Akcija će biti sprovedena u 31 evropskoj državi (28 država članica EU, Švajcarska, Norveška i Srbija), koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će istovremeno usmeriti aktivnosti i na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja telefona od strane vozača u toku vožnje.

U akciji će učestvovati maksimalan broj putničkih vozila, odnosno motocikala bez spoljnih obeležja policije – presretača. Takođe, biće angažovani policijski službenici koji će, u građanskom odelu, uočavati prekršaje vozača i putnika i informacije o vozilima, u kojima su uočeni prekršaji, prenositi patrolama koje će zaustavljati vozila i preduzimati zakonom propisane mere.  

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS napominju da korišćenje sigurnosnih pojaseva na svim sedištima  značajno smanjuje rizik od stradanja u saobraćajnim nezgodama. U toku 2016. godine, u putničkim vozilima je poginulo 183 vozača i 98 putnika, dok je povređeno 6.890 vozača i 5.699. Od ukupnog broja nastradalih putnika, 55% je stradalo na prednjem, a 45% na zadnjem sedištu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
JОВАН Odgovori
Да ли возач угрожава нечији живот ако није везан? Не. Да ли возач располаже својим животом као и онај ко то није? Да. Значи казна возачима за појас је директно мешање у приватни живот сваког возача. Појас служи за пуњење буџета, а не за спас живота. Када се вози већом брзином појас задржава тело, али глава иде напред и ломи врат. Ако је неком стало да сачува нечији живот зашто у кафани не уведу неку врсту појаса човеку који наручи треће пиће. Зар пијан човек не може да угрози себи живот и не само себи него и другима?
Mare
Ali ako ti ne pogines već ostaneš 90% invalid, onda država, odnosno mi gradjani treba da kraja tvog života da plaćamo tvoje lečenje jer je tebe mrzilo da vežeš pojas?
Zeleni
To j najvca zabluda kod ljudi. Znam da bi moj prijatelj bio ziv da je imao pojas. Druga stvar kod nas je zdrastvo besplatno(mislim na to da nemoras brdo para svaki put kesirati). Recimo da svako ima privatno osiguranje i prilikom saobracajne nesrece dobijete povrede koje se nebi desile ako ste vezali pojas, da li bi osiguranje nadoknadilo lecenje?? Mislim da nebi. Ovako u sadasnjem sistemu zdrastvo placaju poreski obveznici. Pozdrav
Vladimir Juresic Odgovori
U ponedeljak 13 marta odrzace se pojacano otimanje para od strane ministarstva unutrasnjih poslova prema svim duznim i neduznim ucesnicima u ovom jadnom saobracaju koji su silom prilika naterani da se voze i tog kobnog dana iako placaju prevelike registracije dazbine i gluposti da bi sami vozili po ovim rupicastim putevima i redovno posecivali mehanicare....u ministarstvu se navodi da ko ima vise od jedne ispod proseka plate da da za registrovanje troskove goriva itd...jednako ima da pocasti radnika mupa sa crvenom ili plati pola kazne u roku od sedam dana ...jako jadno....i zbog toga ce u ponedeljak biti povecan broj onih koji otimaju kao i broj onih kojina se otimaju pare ....inace jos nikad nisu naplatili pojas ali evo sad hoce .....idite da glasate u aprilu i osudite sami sebe kao i svoju decu na dugove pozajmice i pomoc unije u okviru koje se sprovodi akcija otimanja a koje mi nismo clanica .....sretno !
nesa Odgovori
A kada ce saobracajna policija poceti da kaznjava putarska preduzeca koja "odrzavaju" saobracajnice?!!!, putevi su u toliko ocajnom stanju da trenutno predstavljaju najvecu opasnost po ucesnike.Dali ce putarska preduzeca koja dobijaju ogroman novac za odrzavanje saobracajnica, kad ce konacno neko odgovarati za nerad?!!!
Zeleni Odgovori
Kolki bolid mozes biti da platis kaznu za ne vezivanje pojasa. Najgluplja moguca kazna
NT Odgovori
Da li se to odnosi i na bicikliste koji voze trotoarom?? Jos ti zvone da se sklonis ...
horatio caine Odgovori
ovakve kontrole bi trebale biti svaki dan ZA SVAKOG ucesnika pa i onih skupljih auta po cestama ( tajkuna) a ne samo sirotinje !!! osim toga koristenje telefona tokom voznje je daleko opasnije od ne stavljanja pojasa u gradu ili paljenja dnevnih svitala....a svaki drugi tipka ili razgovara u auto tokom voznje...to gosopodo kaznjavati i jos nesto...nemojte cekati da vam EU ili neko drugi naredjuje kada treba vrsiti kontrolu...nego popunjavajte budzet svaki dan od bohoca za volanom !
Uvek u pravu Odgovori
Kakve veze imaju evropski putevi sa našim rupetinama? Sve što čujete da se radi u Evropi a da se narod može oglobiti primenjujete ovde. Da li ste čuli da se smanjuje broj radnih sati i da se nezaposlenima daje po 700 evra? Kad ćete to početi ovde da primenjujete?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.