Komentara: 18
Pregleda: 4179

U ponedeljak počinju Dani crnogorske kulture

05.05.2023. u 11:49h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija Dani crnogorske kulture biće održana od 8. do 12. maja.
U ponedeljak počinju Dani crnogorske kulture

Prvog dana manifestacije (ponedeljak), u bioskopu "Lifka" biće prikazan film "Grudi" rediteljke Marije Perović. Projekcija je zakazana za 18:30h.

- Tri drugarice okupljaju se u Nikšiću povodom proslave 25 godina mature. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom - stoji u opisu fima u kom uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Marija Škaričić...

U ponedeljak počinju Dani crnogorske kulture

Narednog dana (utorak, 9. maj) u "Lifki", od 18:30h biće prikazan film "Dohvati nebo" reditelja Milutina  Darića.

Milutinu, čoveku srednjih godina, životna harmonija se ruši kada njegova supruga Magdalena doživi saobraćajnu nesreću, braneći svojim telom petogodišnjeg sina. Magdalena ostaje nepokretna. Ljubav između Milutina i Magdalene je uvek bila na visokom nivou, takva i ostaje. Pošto nesreća nikada ne ide sama, Milutina ne zaobilaze ni socijalne niti društveno - političke turbulencije. Pred njim je težak zadatak, da sačuva porodičnu idilu i da samo čestitom namerom i uz pomoć srećnih životnih okolnosti pobrine se za ono do čega mu je najviše stalo, a to je Magdalena i sreća njihovog sina Jakova - navedeno je u opisu filma u kom igraju Milan Kovačević, Nada Vukčević, Maja Šarenac, Emir Ćatović, Mladen Nevelić i drugi.

U ponedeljak počinju Dani crnogorske kulture

U sredu, 10. maja na sceni Dečjeg pozorišta od 20h biće odigrana predstava "Zlostavljanje". U pitanju je autorski rad Milice Janković rađen po motivima prepovetke Ive Andrića. Narenog dana (11. maja) na sceni Dečjeg pozorišta od 20h biće odigrana komedija "Što dalje to bolje" i zvođenju Teatra 303 iz Kotora.

U ponedeljak počinju Dani crnogorske kulturePoslednjeg dana manifestacije, u petak (12. maja) u restoranu "Spartak" biće upriličeno Crnogorsko veče. Početak je zakazan za 20h, a goste će zabavljati Ljiljana Obradović i Dejan Jeknić koji će nastupiti u pratnji Logik benda.

Kotizacija za Crnogorsko veče je 2.500 dinara, a detaljnije informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 063/551-390 ili u prostorijama Udruženja Crnogoraca (Braće Radić broj 4).

U ponedeljak počinju Dani crnogorske kulture

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 časova
Komentara: 18
Pregleda: 4179

Povezana dešavanja

Povezane teme

crnogorsko veče

dani crnogorske kulture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.