Komentara: 0
Pregleda: 2249

U OŠ "Sečenji Ištvan" ima mesta za 180 đaka prvaka

07.05.2013. u 18:10h
Izvor: RTV Yueco
U odeljenjima prvih razreda OŠ “Sečenji Ištvan” ima mesta za 180 đaka, koji će pohađati 11 odeljenja na srpskom I mađarskom nastavnom jeziku. Kako tvrde u školi, ova brojka je konstantna jer već četiri godine prvi razred upiše između 170-180 đaka. Škola ima 4 objekta, a od prošle godine jedno odeljenje đaka prvaka na srpskom I jedno na mađarskom jeziku kao prvi jezik uče nemački.
U OŠ "Sečenji Ištvan" ima mesta za 180 đaka prvaka

Upis đaka prvaka trajaće do kraja maja, a većina roditelja već je svoje prvake upisala u školu. Odmah po upisu u prvi razred, deca od školskog pedagoga I psihologa dobijaju termin za testiranje kojim treba da se utvrdi zrelost deteta za polazak u školu. Na osnovu ovih testova tim koji čine psiholog I pedagog formiraju odeljenja, vodeći računa I o željama roditelja.

Po rečima direktorke škole “Sečenji Ištvan” Magde Fehervari, u prvi razred ove škole biće upisano između 170-180 đaka, što čini prosek već četiri godine unazad. Ovi đaci biće raspoređeni u 11 odeljenja, a nastavu će pohađati na srpskom I mađarskom jeziku. OŠ “Sečenji Ištvan” ima četiri objekta: centralna zgrada na Karađorđevom putu, područna škola Šabačka, u Šabačkoj ulici, zatim područna škola Salaji na adresi Edvarda Kardelja  114 i područna škola na Kelebiji.

U okviru škole radi i pedagoški asistent koji radi sa romskom decom I pomaže njihovo uključivanje u proces učenja I prilagođavanje školskim obavezama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2249
Povezane teme

OŠ Sečenji Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.