Komentara: 20
Pregleda: 4594

U Kovid delu bolnice 68 pacijenata, 10 na respiratoru

22.02.2021. u 16:38h
Izvor: Subotica.com
U Kovid delu bolnice 68 pacijenata, 10 na respiratoru

Tokom prethodnog dana u Severnobačkom okrugu su registrovana 23 nova slučaja infekcije virusom kovid-19. Najveći broj slučajeva je registrovan u Subotici, njih 21, a potom slede Mali Iđoš i Bačka Topola sa po jednim novootkrivenim, navodi se u današnjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Kada je u pitanju današnji izveštaj iz Opšte bolnice Subotica, u prethodna 24 sata u kovid respiratornoj ambulanti bolnice pregledana su 33 pacijenta, od koji su tri zadržana na bolničkom lečenju, a dva pacijenta su otpuštena iz bolnice na dalje kućno lečenje i izolaciju.

- Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 68 pacijenata. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 12 pacijenata, 10 na mehaničkoj ventilaciji - navodi se u izveštaju bolnice.

Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio je danas da epidemiološku situaciju u AP Vojvodini i dalje ocenjuje kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Vakcinu protiv kovida 19 do sada je primilo 16.100 Subotičana, a njih 5.600 kompletno je imunizovano, odnosno primilo je obe doze, poručuju iz Doma zdravlja i dodaju da su zadovoljni kako sve napreduje. Danas se radi revakcinacija „Sinofarmom“, a u toku dana biće poznat i dalji plan imunizacije za ovu nedelju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 4594
Povezane teme

subotička bolnica

zavod za javno zdravlje

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.