Komentara: 0
Pregleda: 5282

U Gimnaziji održan Bazar zdrave hrane

17.10.2016. u 19:22h
Izvor: RTV Yueco
Povodom Svetskog dana hrane, danas je u Gimnaziji održan Bazar zdrave hrane. Ova manifestacija postala je već tradicija u Gimnaziji, a organizuju je profesori biologije. Na taj način profesori sa svojim učenicima skreću opažnju na važnost pravilne ishrane.
U Gimnaziji održan Bazar zdrave hrane

Učenici Gimnazije danas su pripremali specijalitete od zdravih namirnica, tema ovogodišnjeg Bazara ticala se pripreme salata. Svi su bili zadovoljni ovom manifestacijom i oni koji su pripremali hranu a i oni koji su bili u ulozi degustatora.

Profesori smatraju da je od izuzetne važnosti pravilna ishrana kod dece. Oni su još uvek u fazi razvoja, i neophodno je naučiti ih kako pravilno da se hrane, koliko obroka treba da imaju i koju količinu hrane da unose dnevno. Navike koje steknu sada mogu da primenjuju čitav život, te se tako profesori u Gimnaziji trude da kroz ovakve manifestacije pomognu svojim učenicima da nauče zdravo da se hrane i pažljivo biraju namirnice.

Lekari ističu da je za decu školskog uzrasta neophodnan unos dovoljne količine voća i povrća, te da je fizička aktivnost obavezna svakog dana u trajanju od minimum 30 minuta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5282
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

bazar zdrave hrane

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.