Komentara: 19
Pregleda: 3519
Foto

U Gerontološkom centru dan posvećen knjizi

05.03.2020. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
U Gerontološkom centru danas je u fokusu bila pisana reč. Uz literarni performans, organizovan u susret Svetskom danu knjige, korisnici Doma u Dudovoj šumi obeležili su 45 godina od smrti našeg Nobelovca Ive Andrića i deceniju od kako nas je napustio Momo Kapor.
U Gerontološkom centru dan posvećen knjizi

Literani performan je deo kulturno-zabavnih i radno-okupacionih aktivnosti, a zainteresovani su mogli da saznaju više o nastanku knjige, najistaknutijim piscima i najčitanijim delima. Takođe, održano je predavanje o Ivi Andriću, koje je vodila kustoskinja Muzeja koji nosi istoimeni naziv našeg nobelovca.

- Imamo čast da sarađujemo sa Muzejom Ive Andrića i našim korisnicima govorimo o njegovom delu, ali i o književnosti uopšte - ističe Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Iako se misli da se dovoljno čita, statistike govore drugo. Nama je posebno drago da u Gerontološkom centru ima 12 hiljada naslova, kako klasičnih dela, tako i savremenih i što ih naši korisnici rado čitaju.

U Gerontološkom centru dan posvećen knjizi

U Gerontološkom centru dan posvećen knjizi

Pored podsećanja na život i stvaralaštvo Andrića, prisutni su mogli i da uživaju u delu eksponata sa izložbe posvećene književniku, čija postavka je u organizaciji Muzeja, obišla oko pedesetak škola i biblioteka širom Srbije.

Izvor: Subotica.com
Književni performans povodom Svetskog dana knjige Književni performans povodom Svetskog dana knjige Književni performans povodom Svetskog dana knjige Književni performans povodom Svetskog dana knjige Književni performans povodom Svetskog dana knjige Književni performans povodom Svetskog dana knjige Književni performans povodom Svetskog dana knjige Književni performans povodom Svetskog dana knjige
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 nedelje
Komentara: 19
Pregleda: 3519
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.