Komentara: 0
Pregleda: 2190

U Centru za socijalni rad realizuju se pojedinačni tretmani sa nasilnicima

15.01.2014. u 15:36h
Izvor: RTV Yueco
U subotičkom Centru za socijalni rad vode se individualni razgovori sa šest počinioca nasilja, a očekuju da u narednom periodu bude formirana grupa za rad sa nasilnicima. Alternativa nasilju, je model koji ima za cilj da spreči da se ponovi nasilje. Prošle godine zabeleženo je 60 slučajeva nasilja u porodici, od kojih 34 se odnose na nasilje u partnerskim odnosima.
U Centru za socijalni rad realizuju se pojedinačni tretmani sa nasilnicima

Za sada se radi sa šest počinioca nasilja od kojih dva je poslalo tužilaštvo, dva su prijavili na tretman zaposleni iz Centra, a dva su se sama prijavila jer su shvatili da imaju problem. U Centru kažu da nakon priloga na našoj televiziji jedan počinilac nasilja je došao i zatražio pomoć. Tužilaštvo je izreklo normu odlaganja krivičnog gonjenja za dva počinioca nasilja ukoliko se uključe u tretman, što su oni i uradili.

Cilj projekat je da se zaustavi nasilje. Do sada se uvek radilo sa žrtvama nasilja, koje su sklanjale i imale pomoć države, ali kako bi se uticalo na smanjenje broja slučajeva nasilja u porodici u narednom periodu radiće se i sa nasilnicima.

Alternativa nasilju, je model koji će narednih 15 meseci da se realizuje u Subotici i Novom Sadu. Tretman traje šest meseci i u grupi može biti od 4 do 8 nasilnika.

Po Norveškom modelu će se raditi sa osobama koje su osumnjičene za nasilje u porodici. Projekat traje do decembra ove godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2190
Povezane teme

centar za socijalni rad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.