Komentara: 1
Pregleda: 8352

U Čantaviru plaćaju stražare zbog krađa

07.03.2011. u 17:31h
Izvor: Kurir
U Čantaviru plaćaju stražare zbog krađa

Meštani sela Čantavir u subotičkoj opštini odlučili su da organizuju posebnu stražarsku službu kako bi svoju imovinu zaštitili od učestalih krađa, piše Mađar so (Magyar Szo).

Posebnu stražarsku zaštitarsku službu organizovaće preduzeće Nipon gard (Guard) iz Bačke Topole, po ceni od 250 dinara po domaćinstvu.

Na zboru meštana u mesnoj zajednici rečeno je da su krađe toliko učestale da su u proteklom periodu ponekad bile i po tri krađe dnevno u selu, uz ocenu da policija ne može da izađe na kraj sa ovom pojavom.

Predsednik skupštine mesne zajednice Tibor Murenji naveo je da je policija prošle godine mesečno evidentirala od 20 do 25 krađa u selu, ali je taj broj u decembru premašio čak i 70. Prema njegovim rečima, policija je, odgovarajući na pitanje o uzrocima sve češćih krađa, navela da su policijske snage brojčano nedovoljne.

Ukupno je 12 policajaca zaduženo za Stari Žednik, Novi Žednik, Bačko Dušanovo i Višnjevac, pa patrola ne može istovremeno da bude u svim ovim mestima, naveo je Murenji.

On je dodao da svi u selu znaju da iza krađa stoji četiri-pet istih počinilaca, koji zloupotrebljavaju zakon, budući da u slučaju krađe vrednosti ispod 15.000 dinara postupak može da se povede samo građanskom parnicom protiv kradljivaca.

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 8352

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.