Komentara: 0
Pregleda: 9076

U Beogradu otvorena izložba slika od slame

27.01.2012. u 15:06h
Izvor: RTV Yueco
U Beogradu otvorena izložba slika od slame

U prostorijama Turističke organizacije Srbije juče je otvorena izložba slika od slame subotičkih autorki. Bila je to prilika da se predstave i turistički potencijali Subotice i Palića, kao i aktivnosti i planove Turističke organizacije grada Subotice na predstojećem sajmu turizma gde će na atraktivan način biti promovisan subotički Vinski put.

O autentičnosti i veštini pravljenja slika od slame je govorila Ljubica Vuković-Dulić, istoričarka umetnosti i naglasila da su dela slamarki obišla su svet i da od svojih početaka pobuđuju veliko zanimanje stručnjaka i ljubitelja naive ali i svih posetilaca Subotice koji ove umetničke slike prepoznaju kao suvenire, kao autentično delo - karakteristično za Suboticu kao turističku destinaciju.

Izložbu “Slika od slame” je otvorila pomoćnica gradonačelnika Subotice za kulturu Ljubica Kiselički,a izložba će biti otvorena do 12. februara u prostorijama TOS-a u centru Beograda.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 9076
Povezane teme

subotica

palić

Ljubica Kiselički

slike od slame

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.