Komentara: 8
Pregleda: 5142

Turistička sezona na Paliću ispod očekivanja

29.08.2011. u 10:52h
Izvor: Večernje novosti
Turistička sezona na Paliću ispod očekivanja

LEetnja sezona na Paliću, uprkos pompeznoj najavi, odavno nije bila slabija. Kulturni i sportski sadržaji i kvalitetan i pristupačan smeštaj nisu dovoljni da privuku veći broj turista, koji smatraju da biseru panonske ravnice nedostaje ono najvažnije - čista voda i uređene plaže.

- Iznenadili smo se kada smo došli na Palić i zatekli jedno veliko gradilište. Nismo se kupali jer se savetuju mere opreza, tako da sem posete Zoološkom vrtu nismo ništa drugo imali da radimo - pričaju Mirko i Zora Nikolić iz Niša.

Utisci mladih Nišlija, ali i drugih, mahom domaćih turista sasvim su opravdani, jer se Ženski štrand, omiljeno mesto za predah, rekonstruiše i biće gotov do kraja godine. Velika terasa zvanično je otvorena, ali se na njoj ništa ne dešava. Sa izuzetkom filmskog festivala, koncerta Josipe Lisac na Letnjoj pozornici i drugim gradskim manifestacijama kada je Palić na trenutak oživeo, gosti su ovoga leta mogli jedino da prošetaju obalom i Velikim parkom, druže se sa životinjama i ručaju u „Maloj gostioni“ i „Ribljoj čardi“.

Koliko je situacija ozbiljna, svedoče i podaci Republičkog zavoda za statistiku, prema kojima je tokom prvih šest meseci Palić posetio 8.521 gost, a zabeleženo je skoro 16.000 noćenja. U odnosu na prošlu godinu, to je pad od osam odsto. S druge strane, Suboticu je posetilo čak dva puta više ljudi - 18.158, mahom stranaca, a u odnosu na minulu godinu, u najvećem gradu na severu Bačke evidentirano je 50 odsto više noćenja.

- Svake godine ista priča. Sve dok se jezero ne sredi i na njemu ne uvedu odgovarajući sadržaji i dok se ne iskoristi termalna voda po kojoj je Palić od davnina poznat, svi ćemo biti na gubitku - smatra Mihalj Tot, vlasnik jedne od vila na Paliću.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5142
Povezane teme

banja palić

banjski turizam

turizam palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.