Komentara: 2
Pregleda: 6673

Tunjevina "K plus" povučena sa tržišta

16.04.2011. u 14:55h
Izvor: RTV Yueco
Tunjevina "K plus" povučena sa tržišta

Tunjevina K plus u pakovanju od 95 grama povučena je sa subotičkog tržišta odlukom Veterinarske inspekcije ministarstva poljoprivrede.

Nakon što se juče u hrvatskim medijima pojavila informacija da je uzimanjem uzoraka tunjevine 'Tunj komadi u ulju - K plus' 95 grama utvrđeno da proizvod predstavlja rizik za zdravlje potrošača, redakcija Yu Eco televizije kontaktirala je trgovinski lanac IDEA I nadležnu inspekciju ministarstva poljoprivrede.

U prvom odgovoru iz IDEA-a, navedeno je da artikal K plus TUNA komadi u ulju 95 grama sa određenim serijskim brojem i istekom roka trajanja u maju 2015. godine nije uvezen na tržište Srbije i nikada nije bio prisutan u prodaji i ponudi IDEA prodavnica.

Nakon toga je stigao i odgovor iz Ministarstva poljoprivrede u kojem stoji da je Veterinsrska inspekcija utvrdila da se na našem trižtu ne nalazi sporna serija ovog proizvoda.

Međutim, inspekcija je radi predostrožnosti povukla sa tržišta konzerve ribe od 95 grama na kojima je označeno da je najbolje upotrebiti do septembra i oktobra meseca 2015. godine i poslala uzorke na analizu na prisustvo histamina. Rezultati analize biće poznati za dva dana.

Kako se navodi u odgovoru ministarstva našoj redakciji, lanac supermarketa „IDEA“ direktno i bez posrednika uvozi „K plus“ tunjevinu i one se jedino mogu i naći u „IDEA“ objektima. Veterinarska inspekcija je povukla sve količine navedene gramaže iz subotičke „IDEA-e“ iako su one deo serije sa rokom trajanja do septembra i oktobra 2015.godine.

Brend K plus predstavlja različite vrste proizvoda koje se prizvode namenski za trgovinske lance Konzum u Hrvatskoj I IDEA u Srbiji koje su u većinskom vlasništvu koncerna Agrokor.

Histamin je normalni sastojak svakog organizma. Međutim, kako navode hrvatski mediji, unos histamina u organizam u većim količinama može imati toksično delovanje izazivajući simptome trovanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 6673
Povezane teme

Tunjevina K plus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.