Komentara: 1
Pregleda: 3663

Troje u Bolnici zbog H1N1 - Prijavljena epidemija

10.12.2009. u 22:12h
Izvor: RTV Yueco
Troje u Bolnici zbog H1N1 - Prijavljena epidemija

Tri osobe nalaze su u subotičkoj Opštoj Bolnici zbog sumnje da boluju o novog virusa gripa A H1N1.

Psihijatrijska bolesnica, rođena 1954. primljena je 7. decembra, boluje od težeg oblika bolesti i priključena je na respirator, dok su druge dve bolesnice, rođene 1974. odnosno 1978. godine, smeštene na Infektivnom odeljenju.

Kako bi se utvrdilo da li ima uslova za prijavu epidemije, kod dva deteta iz Subotice, nakon posete pedijatru zbog simptoma sličnih gripu, uzeti su uzorci i konstatovano je da boluju od blažeg oblika novog gripa, baš kao i preko 1000 osoba koje su imale potrebu da se jave lekaru, a njihovo lečenje nastavljeno je u kućnim uslovima.

S obzirom na ove i ostale rezultate, stekli su se uslovi za prijavu epidemije novog gripa na teritoriji celog okruga, što za posledicu ima preporuku da se izbegavaju veća okupljanja, ograničenje posete Bolnici i verovatno, prevremeni raspust za učenike u školama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3663
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.