Komentara: 5
Pregleda: 3575
Foto

"Trka za zdravlje" okupila brojne Subotičane

02.10.2021. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
"Trka za zdravlje – Snažniji zajedno", u organizaciji Udruženja za podršku obolelim i lečenim ženama od karcinoma dojke “Jedna uz drugu”, okupila je u centru grada više od stotinu Subotičana svih generacija.
"Trka za zdravlje" okupila brojne Subotičane

Bilo da su trčali ili šetali, pozitivnom energijom i dobrim raspoloženjem, Subotičani su poručili svim damama da u borbi sa teškom bolešću nisu same.

- Ovo je druga godina kako se trka organizuje u našem gradu. Za razliku od prošle godine kada je bilo 80 učesnika u dva dana, sada smo oduševljene ovolikim brojem ljudi – iskreno će Milica Pećerić, predsednica Udruženja “Jedna uz drugu”. - Povod okupljanja je dvostruk. Jedan je j što  “Evropa Dona”, međunarodna organizacija organizuje šetnju, trku zdravlja “Zajedno smo jači” u cilju podrške svim ženama koje su obolele, ali i buđenju svesti o potrebi samopregleda, preventive, da bi se sprečila ta pošast koja je sve masovnija.  Uz to, mi smo se prošle godine prvi put okupile da podržimo “Evropa Donu” i tu se stvorlila mala iskrica od koje je sad nastalo ovo naše udruženje.

"Trka za zdravlje" okupila brojne Subotičane

Cilj Udruženja “Jedna uz drugu” je podrška ženama koje su sad obolele ali i koje su izlečene.

- Želimo da im mi pružimo neku iskustvenu podršku, a  kad se izbori čovek sa bolešću, da  se lakše nosi sa onim posledicama koje ostanu od terapije samog zahvata, da se lakše izbore, da se lakše podignu kvalitet života. Sve ovo nam daje vetar u leđa da u ovim svojim nastojanjima istrajemo – dodaje Milica.

"Trka za zdravlje" okupila brojne Subotičane

"Trka za zdravlje" okupila brojne SubotičaneNakon plesne tačke Baletskog studija "Raičević" i zagrejavanja, dve grupe su se uputile prema Dudovoj šumi. Šetnjom kroz grad, u dugoj koloni, okupljeni su dali podršku našim sugrađankama da istraju u borbi za zdravlje, i time pokazale da nisu same.

Oktobar se, kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, obeležava u mnogim zemljama širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost raka dojke i podigla svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja, kao i o mogućnostima pravovremenog započinjanja lečenja osoba obolelih od raka dojke.

"Trka za zdravlje" okupila brojne SubotičaneU nastavku aktivnosti Udruženje "Jedna uz drugu" iz Subotice i Ženski centar "Milica" iz Vrnjačke Banje u nedelju, 3. oktobra,organizuju simboličnu vožnju bicikima, u akciji po nazivom "Daj pedalu raku!" Okupljanje je ispred Nove opštine u 11 časova

- Dođite da simboličnom vožnjom bicikla od Nove opštine do Stop Shopa podržimo život, podržimo žene, da podržimo akcije za uspešnije lečenje žena obolelih od ove opake bolesti. Dođi i DAJ PEDALU RAKU! - poručuju organizatori.

Izvor: Subotica.com
Trka / šetnja za zdravlje – SNAŽNIJI ZAJEDNO! Trka / šetnja za zdravlje – SNAŽNIJI ZAJEDNO! Trka / šetnja za zdravlje – SNAŽNIJI ZAJEDNO! Trka / šetnja za zdravlje – SNAŽNIJI ZAJEDNO! Trka / šetnja za zdravlje – SNAŽNIJI ZAJEDNO! Trka / šetnja za zdravlje – SNAŽNIJI ZAJEDNO! Trka / šetnja za zdravlje – SNAŽNIJI ZAJEDNO! Trka / šetnja za zdravlje – SNAŽNIJI ZAJEDNO!
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3575
Povezane teme

karcinom

oboleli od raka

tumor dojke

svetski dan borbe protiv raka

udruženje jedna uz drugu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.