Komentara: 1
Pregleda: 7674
Foto

Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

05.12.2019. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Jedna od najlepših zimskih manifestacija koja okuplja učesnike svih generacija, održaće se na Paliću u nedelju, 8. decembra, s početkom u 11 časova. Osim Trke Deda Mrazeva, biće organizovan i bogat prateći program za mališane, kao i humanitarna akcija "Budi i ti Deda Mraz" u kojoj će se sakupljati paketići za decu korisnike Narodne kuhinje.
Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

Početak trke biće ispred Velike terase na Paliću, a sugrađani će moći da trče ili šetaju sat vremena po unapred predviđenoj kružnoj stazi dužine 1,5 kilometara, koja vodi od Ženskog štranda do Hotela "President", zatim Splitskom alejom do Vodotornja, a potom kroz Veliki park do cilja na Velikoj terasi. Prema rečima Radmile Šakić, rukovodioca Sektora za turizam preduzeća "Park Palić", ni ove godine ne postoji starosna granica za učesnike, niti je potrebna prethodna prijava, a jedini uslov za učešće u trci je kapa ili kostim Deda Mraza.

- Trka je namenjena za sve one koji se raduju zimi, Deda Mrazu i predstojećim praznicima, a pripremili smo i bogat prateći program za decu. Danas se završava likovni konkurs u okviru kojeg su učenici osnovnih škola i predškolskih ustanova bili pozvani da pošalju svoje likovne radove koji će biti izloženi, a u nedelju u 10 časova, svim učesnicima ćemo dodeliti diplome, dok će 10 najboljih radova biti nagrađeno. Nakon toga kreću radionice u saradnji sa Školicom mentalne aritmetike "Malac genijalac" i Mesne zajednice Palić, koje će trajati do 13 časova, dok će u 12 časova Dečje pozorište izvesti predstavu za mališane - najavila je Šakić.

Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

Manifestaciju je i ove godine podržao Crveni krst Subotica, čiji volonteri će pružiti logističku podršku, te održati edukacije za decu na temu pružanja prve pomoći i borbe protiv trgovine ljudima. Njihov doprinos manifestaciji je i humanitarna akcija "Budi i ti Deda Mraz", čija ideja je da svi ljudi dobre volje donesu paketiće ispunjene slatkišima, igračkama ili školskim priborom u skladu sa sopstvenim mogućnostima, koji će moći da se ostave na Info pultu na Velikoj terasi od 10 do 13 časova.

- Sve ono što se prikupi biće namenjeno deci koja su korisnici programa Narodne kuhinje, a kojih ima 191, uzrasta od 2 do 14 godina. Dakle, sve što se prikupi biće darovano njima, napravićemo paketiće tako da i njih obradujemo za ove predstojeće praznike. Naravno, nismo isključeni ni za druge donacije, te ukoliko bude nešto drugo pored konditorskih proizvoda i igračaka, mi ćemo to usmeriti ka onima sugrađanima kojima je to zaista potrebno, pogotovo pred ove praznike, da Božić i Novu godinu dožive na način na koji treba da se doživi i da se raduju tome, kao što se i mi radujemo - rekao je Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica.

Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

Manifestaciju je ove godine podržala kompanija "Pionir", koja je donirala gumene Negro bombone obogaćene vitaminom C za decu učesnike trke, dok je kompanija "Venera bike" pripremila nagradnu igru u kojoj će moći da učestvuju svi posetioci, tako što će na listiću papira ostaviti ime, prezime i kontakt telefon, a isti ubaciti u kutiju na Velikoj terasi. Izvlačenje dobitnika biće u 11:45 časova, a nagrade su tri bicikla.

Izvor: Subotica.com
Najava Trke Deda Mrazeva Najava Trke Deda Mrazeva Najava Trke Deda Mrazeva Najava Trke Deda Mrazeva Najava Trke Deda Mrazeva Najava Trke Deda Mrazeva Najava Trke Deda Mrazeva Najava Trke Deda Mrazeva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 7674

Povezana vest

Povezane teme

Park Palić

trka deda mrazova

trka deda mrazeva

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.