Komentara: 3
Pregleda: 3712

Tribina o drogi

26.02.2013. u 13:38h
Izvor: RTV Yueco
U Osnovnoj školi “Sonja Marinković” juče je održana tribina pod nazivom „Izaberi pravi put“ u sklopu akcije borbe protiv narkomanije.
Tribina o drogi

Organizatori tribine su škola i Mesna zajednica “Prozivka”, a deci i roditeljima o ovoj temi su pričali stručnjaci iz ove oblasti, kao i članovi “Hosane”. Na tribini je iznet podatak da u Subotici ima 4000 zavisnika od psihoaktivnih supstanci, a da je stvaran broj daleko veći.

U školi “Sonja Marinković” održana je treća tribina sa ciljem da se roditelji i učenici upoznaju sa  bolestima koje izaziva zloupotreba psihoativnih supstanci. Skupu je prisustvovalo svega desetak roditelja, koji nisu želeli da daju izjave. Direktor škole je istakao  da je prepoznavanje problema od strane roditelja najznačajnije u borbi protiv narkomanije.

Roditelji često pred problemom zatvaraju oči, jer zbog prezauzetosti ne mogu  više vremena da provode sa decom. Zajedno škola i roditelji mogu da se bore protiv bolesti zavisnosti, jer prema podacima već u šestom razredu deca mešaju energetska pića i alkohol, a u osmim razredima probaju neku vrstu droge.

U organizaciju skupa uključila se i Mesna zajednica “Prozivka”, jer je konzumiranje droge i alkohola od strane mladih  prepoznato kao veliki problem u naselju. Učenici su informisani o tome koliko je droga opasna po zdravlje.

Na tribini je prikazana i igrica koja može da se igra na android telefonima, sa ciljem da se na kraju igre smota džoint.U organizaciji skupa pored škole i mesne zajednice uključili su se predstavnici “Hosane”, Fondacije za mentalnu higijenu “Expecto”, policija, Zavod za javno zdravlje i Opšta bolnica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3712
Povezane teme

droga u subotici

srednjoškolci i droga

narkomanija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.