Komentara: 23
Pregleda: 4743

Tri novoizgrađene ulice u Subotici u dužini od 1,6 kilometara

19.10.2011. u 17:36h
Izvor: RTV Yueco
Tri novoizgrađene ulice u Subotici u dužini od 1,6 kilometara

Gradonačelnik Subotice obišao je tri novoizgrađene ulice u gradu u dužini od 1,6 kilometara. Novoasfaltirane su dve ulice u naselju Ker i jedna u Aleksandrovu, programu pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja. Ostalo je još da se asfaltira nekoliko ulica u Bajmoku po programu Fonda koji je ove godine za asfaltiranje 39 ulica u Subotici izdvojio 280 miliona dinara.

U novom delu naselja Aleksandrovo izgradnjom ili ulice Josipa Zelića više da i nema "bosih ulica". Izgrađeno je 760 metara puta u vrednosti od 11 miliona dinara. Ostalo je još da se presvuče asfaltom nekoliko ulica u starom delu naselja.

U naselju Ker izgrađena Srebrenička ulica u dužini od 665 metara, vrednost osam miliona dinara i Porečka u dužini od 227 metara i vrednosti četiri miliona dinara.Izvođač radova je preduzeće Alpina, a podizvođač Komgrad.

U ponedeljak je u planu da se potpiše ugovor sa novim izvođačem radova za gradnju još 20 ulica u vrednosti od 120 miliona dinara. Gradonačelnik je istakao da će ova građevinska sezona iskorisiti do kraja.

Od povećanih prihoda u narednoj godini 85 odsto novca će se iskorisiti za poboljšanje infrastrukture u gradu, rekao je gradonačelnik. Program Fonda koji predviđa izgradnju 39 ulica trebalo bi da bude završen do kraja ove građevinske sezone izgradnjom preostalih ulica u Bajmoku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 4743
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Josip Kovač Striko

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.