Komentara: 7
Pregleda: 3804
Video

Tri nagrade za "Mironosice" na horskom festivalu u Valjevu

25.04.2018. u 15:23h
Izvor: Subotica.com
Na trećem horskom festivalu takmičarskog karaktera "Horfest", koji se proteklog vikenda održao u Valjevu, Ženska vokalna grupa "Mironosice" iz našeg grada osvojila je čak tri nagrade, odnosno prvo i drugo mesto, kao i Specijanu nagradu za najbolje izvedenu duhovnu kompoziciju.
Tri nagrade za "Mironosice" na horskom festivalu u Valjevu

Na šampionatu su se takmičili horisti iz 27 horova, kako iz naše zemlje, tako i iz susedne Bosne i Hercegovine, a Ženska vokalna grupa "Mironosice" iz našeg grada bila je jedini jednorodni vokalni sastav pored mešovitih horova.

Prvog takmičarskog dana, deset članica grupe, pod vođstvom horovođe Ivane Vucelje, odlučilo se za raznovrsan repertoar, koji je u pravom svetlu predstavio njihov dosadašnji rad sa različitim žanrovima, pri čemu je naročito bilo zapaženo izvođenje valcera, nacionalne pesme "Ognjište belog orla" u aranžmanu Bojana Stankovića, za koju su "Mironosice" napisale stihove, a solo izvela prof. Dušica Vucelja.

Drugog takmičarskog dana, grupa je izvela nekoliko duhovnih kompozicija, među kojima su "Slava Bogu za vsje" Irine Denisove, kao i "Carska Ektenija", delo iz 18. veka nepoznatog autora.

Tri nagrade za "Mironosice" na horskom festivalu u Valjevu

Žiri, u čijem sastavu su bili mr Suzana Radovanović Perić, Vanja Urošević i mr Vesna Šouc Tričković, ocenio je "Mironosice" viskoim ocenama i dodelio im prvu nagradu u kategoriji vokalnih ansambala (94.33 boda) i drugu nagradu u kategoriji duhovne muzike za odrasle horove, pri čemu je grupi za prvo mesto u ovoj kategoriji bilo potrebno svega 0,33 boda. Takođe, Ženska vokalna grupa iz našeg grada nagrađena je i Specijalnom nagradom za najbolje izvedenu duhovnu kompoziciju. 

- Sve članice grupe se slažu da je ovo svakako bio veoma uspešan vikend, neprocenjivo iskustvo i boravak u prelepom valjevskom kraju, koji je prepun istorijskih znamenitosti, spomenika kulture, manastira i očaravajućih prirodnih bogatstava, kao i predivnih, gostoprimljivih domaćina, kako samih organizatora takmičenja, tako i predusretljivih i prijatnih Valjevčana - istakla je Ivana Vucelja, dodavši da je do takmičenja grupa osvojila tri međunarodne nagrade, a da će uspeh na ovom festivalu biti podstrek u daljem radu grupe.

Tri nagrade za "Mironosice" na horskom festivalu u Valjevu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3804
Povezane teme

horsko pevanje

mironosice subotica

horska muzika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.