Komentara: 0
Pregleda: 2378

Tri medalje streličara SK "Veteran" na državnom prvenstvu u parastreličarstvu

15.12.2013. u 16:05h
Na državnom prvenstvu u parastreličarstvu održanom 14. decembra u Kragujevcu, učestvovala su 4 takmičara iz Streličarskog kluba "Veteran" i koji su uspeli da osvoje 3 medalje - dve zlatne i jednu bronzanu. Ovajanjem ovih medalja nastavljena je višegodišnja tradicija kluba da svake godine ima barem jednog državnog prvaka u parastreličarstvu.
Tri medalje streličara SK "Veteran" na državnom prvenstvu u parastreličarstvu

Na državnom prvenstvu u parastreličarstvu u Kragujevcu 4 takmičara osvojila su 3 medalje:  Zlatne medalju i titule državnog prvaka za 2013. godinu su osvojili Aleksandar Žepinić u kategoriji  pucanje rikarovim lukom iz sedećeg stava i Mladen Pajović u kategoriji pucanje compaund lukom iz sedećeg stava. Bronzanu medalju osvojio je Veselin Uzelac u kategoriji pucanje rikarovim lukom iz stojećeg stava.

Tokom 2013. godine takmičari Streličarskog kluba "Veteran" učestvovali su na 3 parastreličarska turnira održana u Srbiji i uspeli da osvoje ukupno 9 medalja, od toga  4 zlatne ,3 srebrne i 2 bronzane medalje. Broj osvojenim medalja bi bio i veći, kažu u SK "Veteran", da je na vreme obezbeđeno dovoljno novčanih sredstava da učestvuju na još nekom parastreličarskom turniru.

Iz SK "Veteran" se nadaju da će sledeće godine imati veće interesovanje sponzora i veću finansijsku podršku, a uvereni su da rezultati neće izostati.

Dva takmičara SK "Veteran" su ove godine kao članovi reprezentacije Srbije učestvovali i na međunarodnom parastreličarskom turniru u Češkoj, međutim nisu uspeli da ostvare neke veće rezultate iz razloga što oprema (lukovi) koju klub poseduje su daleko lošijeg kvaliteta i mogućnosti od onoga sto su reprezentativci drugih država koristili na tom takmičenju.

U narednoj godini treba da se održi Evropsko prvenstvo u parastreličarstvu u Švajcarskoj (od 26. jula do 3. avgusta) pa se u klubu nadaju da će do tada uspeti da nabave sredstva za kupovinu kvalitetnije opreme, a samim time očekuju i bolje rezultate,  pa možda i neku medalju.

Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2378
Povezane teme

streličarstvo

streličarski klub veteran

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.