Komentara: 2
Pregleda: 2912

Trgovina ljudima nevidljiv problem

29.05.2013. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
U Centru za socijalni rad održan je seminar u okviru projekata „Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima“, koji realizuju NVO Atina u partnerstvu sa Novosadskim humanitarnim centrom.
Trgovina ljudima nevidljiv problem

Trgovina ljudima je jedna od najvećih i najprofitabilnijih kriminalnih aktivnosti. Reč je o prinudnom prosjačenju, eksploatacija muškaraca, žena i dece u vidu prinudnog rada, seksualne eksploatacije, prinude na vršenje krivičnih dela i drugo. 

U Novosadskom humanitarnom centru kažu da u proteklih godinu i po dana razgovarali su sa 29 osoba koje su bile žrtve trgovine ljudima, a od njih je dvoje bilo dece.Pošto u Subotici nema prihvatilišta ili sigurne kuće, žrtve trgovine ljudima kao i porodičnog nasilja smeštaju se u sigurnu kuću u Novom Sadu ili Somboru.

U Subotici je formirana mreža za podršku žrtvama i prevenciju trgovine ljudima u Republici Srbiji. Na seminaru je dogovoreno da se unapredi saradnja između Centra za socijalni rad, tužilastva, policije i drugih relevantnih aktera, kako bi se što bolje pristupilo rešavanju ovog problema koji je prilično nevidljiv.

Sledeći sastanak je zakazan za septembar, kada treba da se vidi koliko šta je sve urađeno.Projekat se realizuje u saradnju  sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije uz finansijsku podršku Evropske unije i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2912
Povezane teme

trgovina ljudima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.