Komentara: 17
Pregleda: 2943

Tretman komaraca iz vazduha tek kada se ukaže potreba

10.06.2015. u 16:59h
Izvor: RTV City
Prema rečima nadležnih, još uvek se nisu stekli uslovi za tretman komaraca iz vazduha. Do sada su izvršena dva tretmana protiv larvi komaraca sa zemlje, a podeljene su i biološke tablete po mesnim zajednicama. Ipak, stanovnici pojedinih delova grada gotovo svake večeri muku muče sa ovim malim napasnicima koji im otežavaju boravak na otvorenom.
Tretman komaraca iz vazduha tek kada se ukaže potreba

Za razliku od prošle godine, kada je u pojedinim delovima grada boravak napolju bio gotovo nemoguć, ove godine stručnjaci ne očekuju takvu najezdu ovih insekata. Obezbeđena je dovoljna količina BTI tableta za uništavanje larvi komaraca koje su podeljene po mesnim zajednicama, a do sada su izvršena dva hemijska i biološka tretmana sa zemlje na teritoriji Palića, Bačkih Vinograda, Hajdukova, Dudove šume, Prozivke, Aleksandrova, i u svim delovima grada gde se nalaze vodene površine.

Larvicidni tretmani predstavljaju prve preventivne mere u borbi protiv komaraca i oni će se, ukoliko se ukaže potreba ponoviti. U toku je monitoring, i u skladu sa razvojem situacije odlučiće se u kojem vremenskom periodu će se izvršiti avionski tretman. Za njim za sada, zaključuju nadležni, nema potrebe.

Iz budžeta je za ove namene izdvojeno 7,5 miliona dinara. Tim sredstvima tretmani će se izvršiti na 4.000 ha vazdušnog i 6.000 ha zemljišnog prostora, i 120 ha vodenih površina. Obezbeđeno je i 30.000 bioloških tableta koje Subotičani mogu preuzeti u svojim mesnim zajednicama.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 2943

Povezana vest

Povezane teme

komarci u Subotici

komarci Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.