Komentara: 3
Pregleda: 2834

Trening o medijskoj pismenosti

30.01.2014. u 15:03h
Izvor: Subotica.com
Iako su mladi svakodnevno izloženi različitim medijima, često ne razmišljaju o sadržajima na kritički način, niti analiziraju poruke koje do njih stižu. Udruženje KULT, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, organizuje u Subotici trening za osobe od 17 - 30 godina o medijskoj pismenost.
Trening o medijskoj pismenosti

Trening će se održati 7. 8. i 9. februara 2013. godine, a prijave se sa pismom motivacije i životopisom trebaju poslati na mail adresu tatjana.ljubic@kultbih.org. Veliki deo radionice biće posvećen praktičnom radu i produkciji i motivisati učesnike da sami postanu medijski aktivisti.

Trening je namenjen mladima, a cilj je da učesnici kritički sagledaju medije, nauče praviti priče iz svoje perspektive i preispitaju poruke i stavove koji se nalaze u dominantnom medijskom sistemu.

Mediji nisu samo novine i televizija. To su i film i knjige, oglasi, muzika, društvene mreže. Ko proizvodi poruke u medijima, kako ih mi doživljavamo, koje tehnike se koriste da se privuče pažnja, neka su od brojnih pitanja na koje će učesnici tokom treninga kroz praktične primere i vežbe dobiti odgovore.

"Medijska pismenost je jako važna, jer kroz analizu učimo kako da kritički pristupimo svim medijskim sadržajima. To je veština da se razume kako mediji funkcionišu i kako da ih se pametno koristi. Medijski pismena osoba može objasniti kakvu ulogu mediji imaju u njegovom ili njenom životu" kaže trenerica, Vanja Ibrahimbegović Tihak iz organizacije Internews iz Sarajeva, koja je prošla obuku pri američkom Centru za medijsku pismenost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2834
Povezane teme

mediji

kancelarija za mlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.