Komentara: 1
Pregleda: 2148

Treći dan Festivala na Paliću

16.07.2013. u 19:52h
Izvor: RTV Yueco
Ovogodišnji dobitnici nagrade “Erste Underground spirit”, na Festivalu evropskog filma Palić, braća Igor i Ivan Buharov zadovoljni su primljenom nagradom, iako to nisu previše isticali, kao npr. propratne stvari Festivala, a jedna od njih je dobra zabava. Ova nagrada dodeljuje se za izuzetan doprinos i rad na polju nazavisnog filma i za jedinstvenu autorsku poetiku izgrađenu van glavnih tokova filmske industrije.
Treći dan Festivala na Paliću

Osim njih publici se predstavio i glumac Milan Dragišić, jedan od glavnih likova u švedskom filmu “Jedi, spavaj, umri”, koji je prikazan sinoć u okviru glavnog takmičarskog programa na Letnjoj pozornici.

Braća Buharov iz Mađarske, istakli su da je čast biti u društvu velikih reditelja, a posebno je čast osvojiti nagardu “Erste Underground spirit”. Oni su istakli da nisu previše upućeni u rad svih reditelja na festivalu, ali da će se svakako potruditi da nauče nešto o njima.

Sinoć je na Letnjoj pozornici u glavnom takmičarskom programu predstavljen film “Jedi, spavaj, umri” koji govori o mladoj muslimanki balkanskog porekla, koja je izgubila posao u fabrici za pakovanje salate. Njenog oca igra Milan Dragišić koji u Švedskoj živi već 30 godina, a film govori o teškoj društevnoj situaciji u kojoj je čovek nateran da živi samo da bi radio, umesto da je obrnuto. Premijeru u Švedskoj film je imao oktobra prošle godine i do danas je u zemlji ostvario ogromnu pažnju.

Danas se nastavlja program Festivala evropskog filma Palić. Prva projekcija na Letnjoj pozornici večeras je u 21 čas, kada će biti prikazan film "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića, dok če u 23 časa biti prikazan Poljski film “U ime”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2148
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.