Komentara: 12
Pregleda: 4742

Transfer decenije: Subotica kupuje Marka Somborca

05.02.2011. u 11:53h
Izvor: Njuz.Net
Transfer decenije: Subotica kupuje Marka Somborca
Srpska strip superzvezda Marko Somborac od juna će nositi prezime Subotičanin, rekao je predsednik gradske opštine Subotice, Saša Vučinić.

- Somborac se uželeo promene, on želi da bude poznat kao neko ko je iz Subotice, i mi želimo njega. Prezime će promeniti u junu, kada ćemo sa njim potpisati ugovor do kraja sezone. To je sjajna stvar za imidž ovog grada, i realno jedina šansa da se Subotica pomene u medijima, kao što je to do sada bio slučaj sa Somborom, rekao je Vučinić za Njuz.

Predsednik opštine je dodao da će Somborčeva promena prezimena obradovati njegove obožavaoce iz Subotice, koji će imati dodatni razlog da budu ponosni na duhovite umotvorine ovog naturalizovanog Beograđanina.

Pošto Somborac ima važeći ugovor sa gradom Somborom do 2013, promena prezimena izazvala je šok za stanovnike ovog grada, koji su navikli da se ime Sombora svakodnevno spominje na stranicama Blica u pozitivnom kontekstu. Vest je dovela do spontanog okuopljanja u centru grada gde su demolirane prodavnica subotičke mlekare, kao i pekara „Hleb“, koju je dvadesetih godina prošlog veka, držao Somborčev pradeda.

- Somborčevo prezime već u ovaj grad privuklo brojne strane investicije, ali se očekuje da ovaj trend stranih ulaganja doživi nagli pad od juna. Somborac je u leto 2005. promenio prezime iz Boranin u Somborac, što je već dovelo do loše finansijske situacije u Boru, od koje se ovaj grad još nije oporavio – izjavio je gradonačelnik Sombora Nemanja Delić.

Kako saznajemo, osim Subotice, za Somborca je bio zainteresovan grad Kraljevo koji je popularnom strip crtaču ponudio pozamašnu sumu da promeni ime u Marko Kraljević, ali je na kraju presudila bolja ponuda Subotice.

Viktor Marković
Marko Dražić
Istok Pavlović
Izvor: Njuz.Net
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 4742
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.