Komentara: 7
Pregleda: 6230

Tramvaj - Želja ili realnost?

01.04.2009. u 17:59h
Izvor: RTV Yueco
<p>Subotica možda ponovo dobija tramvaj.U toku je izrada Studije saobraćaja o javnom prevozu koja bi trebalo da pokaže koliko je realno da se u Subotici pored postojećeg javnog prevoza ponovo uvede tramvaj.</p>
Tramvaj - Želja ili realnost?

Studija bi trebalo i da pokaže šta treba da se uradi kako bi se poboljšao javni prevoz i ko to treba da plati.Studija saobraćaja o javnom prevozu treba da pruži odgovore o načinima kako da se poboljša i modernizuje gradski prevoz u Subotici. Studija treba da bude završena do septembra, a naručilac je gradska uprava i finansira je sa oko 6 miliona dinara.

U Javnom preduzeću "Subotica-trans" kažu da će studija pokazati da li grad ima mogućnosti za uvođenje tramvaja.Naročito ako bude vozio na relaciji od 20 kilometara kao pre 35 godina.Drugog aprila 1974.godine u 17 časova utihnulo je zvono subotičkog tramvaja. Grad para nema za njegovo ponovno uvođenje, a ukoliko bi neka evropska zemlja uzela ovaj posao možda bi tramvaj ponovo vozio subotičkim ulicama.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 6230

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.