Komentara: 0
Pregleda: 7038

Traktor za Zološki vrt

30.04.2011. u 21:50h
Izvor: RTV Yueco
Traktor za Zološki vrt

Zološkom vrtu na Paliću Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja poklonilo je traktor. Državni sekretar za turizam, Goran Petković predstavnicima vrta uručio je ključeve novog traktora za njihove potrebe. Pored toga, predstavnici ministarstva i lokalne samouprave obišli su radove na Velikoj terasi, čija je revitalizacija započeta 2006.godine. Događaju je prisustvovao i Mlađan Dinkić, šef poslaničke grupe Udruženih regiona Srbije i bivši ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Ministarka omladine i sporta, Snežana Marković u zološkom vrtu na Paliću upalila je traktor sa prikolicom u želji da se provoza, mašinom koja je dobijena na poklon. Traktor bi trebalo da olakša rad i funkcionisanje zološkog vrta koji se prostire na površini od 14 hektara.

Zološki vrt na Paliću je jedan od najposećenih vrtova u Srbiji, ali i okruženju, koji je opremljen i sređen u jednu prelepu prirodnu ambijentalnu celinu.Državni sekretar za turizam, Goran Petković najavio je da su obezbedili novac za projekat koji se odnosi na pripremu staništa mrkog medveda u vrtu.

Nakon obilaska Zološkog vrta na Paliću, Dinkić sa saradnicima i predstavnicima lokalne samouprave obišao je gradilište Ženskog štranda i Veliku Terasu. Rekonstrukcija i revitalizacija Velike terase započeta je 2006.godine, kada je započeta i realizacija master plana Palića. U prvoj fazi zaštićen je objekat od daljeg propadanja, pa krovna konstrukcija i na kraju izvšeni su potrebni radovi u podrumu, kako više ne bi dolazilo do poplava zbog podzemnih voda. U proteklom periodu uloženo je dva miliona evra u rekonstrukciju Velike Terase, a 4,2 miliona evra u poboljšanje infrastrukture i drugih radova na Paliću.

Velika terasa sutra će svečano biti otvorena u podne. U planu je kada se završe preostali unutrašni radovi da se koristi za razvijanje kongresnog turizma.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 7038
Povezane teme

traktor Zoo vrt

traktor za zološki vrt

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.