Komentara: 4
Pregleda: 9833

Toplo i životinjama u ZOO vrtu

05.07.2016. u 12:31h
Izvor: TV Subotica
Visoke letnje temperature teško podnose i životinje u Zoološkom vrtu na Paliću. Ekipa TV Subotice obišla je stanovnike ZOO vrta kako bi se uverili kako podnose ovo vreme.
Toplo i životinjama u ZOO vrtu

Tropske vrućine teže podnose životinje koje su poreklom iz severnijih delova, ali žega ne pada lako ni onima koji potiču iz Afrike. Iako je palićki ZOO vrt bogat drvećem i prirodnim hladom, ponegde je neohodno napraviti dodatni hlad.

Osim mreža za senčenje, ujutro i uveče postavljaju se prskalice kako bi se životinje dodatno osvežile. Ono što je posebno interesantno, jeste da nekoliko puta nedeljno životinje dobijaju posebnu poslasticu – zamrznuto voće i povrće.

U ZOO vrtu možda je najteže foki, koja loše podnosi toplu vodu, pa se voda u njenom bazenu menja i nekoliko puta nedeljno. Za sve one koji žele da obiđu stanovnike Palićkog ZOO vrta, radno vreme tokom leta je od 9 do 20 časova.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 9833
Povezane teme

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.