Komentara: 5
Pregleda: 2346

Toplana se uveliko priprema za grejnu sezonu, funkcionalne probe od 15. septembra

21.08.2019. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Iako narednih dana meteorolozi najavljuju izrazito visoke temperature, pripreme za početak grejne sezone su u punom jeku. Remontni radovi u JKP "Subotička toplana" se polako privode kraju, kako unutar pogona, tako i na distributivnom sistemu, dok se funkcionalne probe očekuju od 15. septembra.
Toplana se uveliko priprema za grejnu sezonu, funkcionalne probe od 15. septembra

Remontne aktivnosti u Toplani su započete još u maju, a radovi se sprovode unutar pogona, na mreži i u podstanicama. Iz ovog preduzeća poručuju da je to kompleksan posao, ali i neophodan da bi stekli pogonsku spremnost za isporuku toplotne energije tokom predstojeće grejne sezone.

- Podstanice su spremne, a takođe je urađeno baždarenje oko 200 kalorimetara na osnovu kojih se vrši obračun. Na mreži, koja je nedavno obnovljena, nismo imali većih zahvata, dok je u pogonu na velikom najnovijem kotlu urađena jedna značajna aktivnost, a to je zamena šamotnog prstena. To su bili dosta obimni radovi, ali je i ta nova kotlovska jedinica, koja je bazna za našu proizvodnju, uspešno remontovana. Što se tiče drugih proizvodnjih jedinica, imamo dva stara blok kotla na kojima su izvedeni dugo planirani radovi i očekujem da ćemo do kraja meseca sve remontne aktivnosti uspešno privesti kraju - kaže Ivana Pavlović, glavni inženjer održavanja u JKP "Subotička toplana".

Toplana se uveliko priprema za grejnu sezonu, funkcionalne probe od 15. septembra

Nakon pogonske spremnosti, Toplana će 15. septembra započeti funkcionalne probe sistema, a za nesmetan početak grejne sezone, trebalo bi da se pripreme i korisnici.

- Našim korisnicima se preporučuje da sve zahvate na unutrašnjoj instalaciji završe do kraja avgusta, kao i da obrate pažnju kada se objekti budu punili vodom, za šta uvek istaknemo obaveštenje. U slučaju kapanja ili curenja ventila, bitno je da korisnici budu tamo kako bi se na vreme uočio problem i izbegla šteta - poručuje Pavlović.

JKP "Subotička toplana" snabdeva toplotnom energijom oko 10.000 korisnika, a početak grejne sezone očekuje se oko 15. oktobra, u zavisnosti od spoljašnjih vremenskih uslova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2346
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejna sezona

gradska toplana

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.