• Pregleda: 1816

Toplana se uveliko priprema za grejnu sezonu, funkcionalne probe od 15. septembra

Iako narednih dana meteorolozi najavljuju izrazito visoke temperature, pripreme za početak grejne sezone su u punom jeku. Remontni radovi u JKP "Subotička toplana" se polako privode kraju, kako unutar pogona, tako i na distributivnom sistemu, dok se funkcionalne probe očekuju od 15. septembra.
Toplana se uveliko priprema za grejnu sezonu, funkcionalne probe od 15. septembra

Remontne aktivnosti u Toplani su započete još u maju, a radovi se sprovode unutar pogona, na mreži i u podstanicama. Iz ovog preduzeća poručuju da je to kompleksan posao, ali i neophodan da bi stekli pogonsku spremnost za isporuku toplotne energije tokom predstojeće grejne sezone.

- Podstanice su spremne, a takođe je urađeno baždarenje oko 200 kalorimetara na osnovu kojih se vrši obračun. Na mreži, koja je nedavno obnovljena, nismo imali većih zahvata, dok je u pogonu na velikom najnovijem kotlu urađena jedna značajna aktivnost, a to je zamena šamotnog prstena. To su bili dosta obimni radovi, ali je i ta nova kotlovska jedinica, koja je bazna za našu proizvodnju, uspešno remontovana. Što se tiče drugih proizvodnjih jedinica, imamo dva stara blok kotla na kojima su izvedeni dugo planirani radovi i očekujem da ćemo do kraja meseca sve remontne aktivnosti uspešno privesti kraju - kaže Ivana Pavlović, glavni inženjer održavanja u JKP "Subotička toplana".

Nakon pogonske spremnosti, Toplana će 15. septembra započeti funkcionalne probe sistema, a za nesmetan početak grejne sezone, trebalo bi da se pripreme i korisnici.

- Našim korisnicima se preporučuje da sve zahvate na unutrašnjoj instalaciji završe do kraja avgusta, kao i da obrate pažnju kada se objekti budu punili vodom, za šta uvek istaknemo obaveštenje. U slučaju kapanja ili curenja ventila, bitno je da korisnici budu tamo kako bi se na vreme uočio problem i izbegla šteta - poručuje Pavlović.

JKP "Subotička toplana" snabdeva toplotnom energijom oko 10.000 korisnika, a početak grejne sezone očekuje se oko 15. oktobra, u zavisnosti od spoljašnjih vremenskih uslova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Da, da... Odgovori
Sad kad Bobi krene u akciju.....!!!
19,4 cm Odgovori
Au kad se Bobi sada zaleti!
Malena Odgovori
A ko je Bobi?
Alfred Odgovori
Bobić je veliki gospodin I patriota I uradio je za zajednicu I za okrug više nego što se misli...
bona fide Odgovori
A ni reči o tome koliko je zgrada kolektivno otkazalo Toplanu zbog enormnih računa?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.