• Pregleda: 3998

Toplana počinje da greje u oktobru

Radijatori više od 10.000 korisnika, koliko subotička Toplana snabdeva toplotnom energijom, počeće da greju u oktobru, poručuju iz ovog preduzeća uz napomenu da je početak grejne sezone uslovljen Uredbom prema kojoj je potrebno da temperatura tri večeri zaredom bude niža od 14 stepeni.
Toplana počinje da greje u oktobru

Na današnoj redovnoj sednici Upravnog odbora Poslovnog udruženja "Toplane Srbije", koja se tradicionalno organizuje pre početka grejne sezone, analizirala se spremnost daljinskog sistema grejanja koji je zastupljen u 60 gradova i opština u Srbiji. Prema rečima Derve Ahmetovića, izvršnog direktora JKP "Subotička toplana", ovo preduzeće je uspešno završilo sve remontne aktivnosti, hladne probe su sprovedene i sistem je spreman za funkcionisanje.

Što se tiče početka grejne sezone, držaćemo se Uredbe i kada temperatura padne ispod 14 stepeni tri večeri uzastopno, "Subotička toplana" će početi sa grejanjem, što će verovatno biti u oktobru - izjavio je Ahmetović, dodajući da ove sezone neće biti poskupljenja grejanja. - Cene će biti kao i prethodne sezone, što znači da kilovat/čas ostaje po staroj ceni od 5,13 dinara, a fiksni deo 28,85 dinara po metru kvadratnom.

Sednici je prisustvovao i Dejan Stojanović, direktor poslovnog udruženja "Toplane Srbije", koji je istakao da građani mogu da očekuju miran početak grejne sezone, s obzirom na to da je većina Toplana u našoj zemlji završila ili privodi kraju remontne aktivnosti. Prema oceni Zorana Predića, državnog sekretara Ministarstva rudarstva i energetike, remonti su dosta dobro urađeni i u tehničkom smislu Toplane neće biti u problemu da započnu sa grejanjem, ali da posebnu pažnju treba da posvete ugovaranju energenata.

- Nije baš svuda to najbolje urađeno i insistiramo da se potrebne količine energenata na vreme ugovore i obezbede ne samo da bismo imali stabilan početak grejne sezone, već i da bi u toku grejne sezone mogli da odgovorimo na adekvatan način na sve izazove i u periodima jako hladnog vremena - naglasio je Predić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
Popa Odgovori
Toplana je sramota i prevara.Nemam reci za toplanu koliko lose rade
Dejan Odgovori
Pa 5 veceri zaredom je bilo ispod 5 stepeni,a ne 14
daca
Temperatura nije pala u 21 sat ispod 5 C u celoj Subotici i nemojte praviti buku bez veze. Jutarnja jeste bila 6,5 i 5 po jedno jutro na Paliću. Budite realni. Ako se krene sa grejanjem, po danu se ne može smanjiti ili zatvoriti grejanje i verujem da vam se Dejane ne bi svidelo kada biste na dnevnih 25-28 C grejalo i plaćalo grejanje. Ništa nikome neće faliti i ako se malo umota u ćebe jer da ste u kući ni tamo ne biste palili peći, budimo iskreni. Najlakše je biti kontraš i pored ovako visokih cena tražiti nemoguće u mogućem , nego treba prilagoditi malo svoje zahteve. Možda bi bilo mnogo bolje kada bi se noću od 22 do 05 grejalo na tehnčkom minimumu a danju normalno 20-22 ali kada zaista krene grejna sezona.
Milan024
Da bilo je i :+ 1,3 st/c, Ali u jutarnjim satima oko : 6 i 30’
flintstone Odgovori
Pomozi Bože, daj nam tropsku zimu.... Inače najebasmo..
Cobe Odgovori
Derikoze!!!
Zivojin Odgovori
Sve sami experti, sve moj do moga ! Kako ih samo nije sramota.
Rodolfo Odgovori
Kod mene u zgradi savršeno toplo,(24-25 stepeni)otkad sam kupio stan od 2010.god. Decembar-januar bude oko 12000,a ostali meseci od 6 do 8000.Ako uzmem u obzir i održavanje leti,meni je grejanje za jednu sezonu oko 70000 din.što je potpuno realna cena za stan od 65 kvadrata.Moji roditelji isto toliko potroše u kući 70 kvadrata,a imaju još i loženje,pepeo,dim itd.
Naveo bi još i činjenicu da nemamo alokatore,niti spoljnu izolaciju itd.,a zgrada je 40 god.star
Zima Odgovori
Ako račun plaćamo po datumu, hoćemo tople radijatore po datumu. Nemojte mi reći kada je meni hladno ili toplo.
Malena Odgovori
Živim na Radijalcu, u zgradi gde su nam postavljeni alokatori. Prezadovoljni smo, grejemo samo jednu prostoriju, i za stan od 54 kv. plaćamo kad je najhladnije 4000 dinara.
Jedino moram da dodam da smo promenili prozore, i imamo spoljnu izolaciju. Dok toga nije bilo, bilo nam je hladnije, i više smo plaćali
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.