Komentara: 10
Pregleda: 4933
Foto

Toplana počinje da greje u oktobru

23.09.2019. u 16:53h
Izvor: Subotica.com
Radijatori više od 10.000 korisnika, koliko subotička Toplana snabdeva toplotnom energijom, počeće da greju u oktobru, poručuju iz ovog preduzeća uz napomenu da je početak grejne sezone uslovljen Uredbom prema kojoj je potrebno da temperatura tri večeri zaredom bude niža od 14 stepeni.
Toplana počinje da greje u oktobru

Na današnoj redovnoj sednici Upravnog odbora Poslovnog udruženja "Toplane Srbije", koja se tradicionalno organizuje pre početka grejne sezone, analizirala se spremnost daljinskog sistema grejanja koji je zastupljen u 60 gradova i opština u Srbiji. Prema rečima Derve Ahmetovića, izvršnog direktora JKP "Subotička toplana", ovo preduzeće je uspešno završilo sve remontne aktivnosti, hladne probe su sprovedene i sistem je spreman za funkcionisanje.

Što se tiče početka grejne sezone, držaćemo se Uredbe i kada temperatura padne ispod 14 stepeni tri večeri uzastopno, "Subotička toplana" će početi sa grejanjem, što će verovatno biti u oktobru - izjavio je Ahmetović, dodajući da ove sezone neće biti poskupljenja grejanja. - Cene će biti kao i prethodne sezone, što znači da kilovat/čas ostaje po staroj ceni od 5,13 dinara, a fiksni deo 28,85 dinara po metru kvadratnom.

Toplana počinje da greje u oktobru

Sednici je prisustvovao i Dejan Stojanović, direktor poslovnog udruženja "Toplane Srbije", koji je istakao da građani mogu da očekuju miran početak grejne sezone, s obzirom na to da je većina Toplana u našoj zemlji završila ili privodi kraju remontne aktivnosti. Prema oceni Zorana Predića, državnog sekretara Ministarstva rudarstva i energetike, remonti su dosta dobro urađeni i u tehničkom smislu Toplane neće biti u problemu da započnu sa grejanjem, ali da posebnu pažnju treba da posvete ugovaranju energenata.

- Nije baš svuda to najbolje urađeno i insistiramo da se potrebne količine energenata na vreme ugovore i obezbede ne samo da bismo imali stabilan početak grejne sezone, već i da bi u toku grejne sezone mogli da odgovorimo na adekvatan način na sve izazove i u periodima jako hladnog vremena - naglasio je Predić.

Izvor: Subotica.com
Sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Toplane Srbije“ Sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Toplane Srbije“ Sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Toplane Srbije“ Sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Toplane Srbije“ Sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Toplane Srbije“ Sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Toplane Srbije“ Sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Toplane Srbije“ Sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Toplane Srbije“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4933
Povezane teme

subotička toplana

grejna sezona

grejanje

cene grejanja

daljinsko grejanje

dervo ahmetović

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.