• Pregleda: 3341

Toplana isprobava novi kotao

JKP "Subotička toplana" je završila ugradnju novog vrelovodnog kotla snage 35 MW, koji uskoro ulazi u proces proizvodnje toplotne energije.
Toplana isprobava novi kotao

Hladne probe su uspešno sprovodene, a radi zadovoljenja tehničkih propisa iz oblasti opreme pod pritiskom, potrebno je izvršiti i tople probe, odnosno ispitivanje i podešavanje kotla u radnom režimu.

Navedene aktivnosti vršiće se u periodu od petka  11. novembra do nedelje 20. novembra, uglavnom u kasnim večernjim i noćnim satima sa ciljem što manjeg remećenja komfora korisnika sistema daljinskog grejanjai u tom periodu su moguće kratkotrajne smetnje u isporuci toplotne energije, navodi se u saopštenju Toplane.

Tokom nekoliko dana u tom periodu Toplana neće praviti noćne redukcije režima grejanja, već će se grejanje i tokom noćnih sati odvijati prema režimu predviđenim za dnevne uslove.

Iz JKP "Subotička toplana" podsećaju korisnike da na svojim grejnim telima putem radijatorskih ventila mogu da regulišu stepen isporuke toplotne energije noću i time sebi, na manuelan način, mogu omogućiti zadovoljavajući režim isporuke tokom noćnih sati.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Zoran Odgovori
Kako vas nije sramota!
Pa sto ga niste probali van sezone.
A naplaticete kao da ste grejali normalno!
kojot
Требали су да заложе на плус. 40 степени.
Gabricivan88@gmail.com Odgovori
Ahaha sad ce verovatno da grejete ko ludi ma kako da ne kladim se da ce sve biti isto samo ce racuni da narastu posto to jedino moze da se desi drugo nista nikakva mi poboljsanja necemo imati
daca Odgovori
Noćni režim treba da je manji od dnevnog jer tada spavamo i pokriveni smo te nam ne treba 25 C. Sve Toplane u Srbiji imaju noću smanjeno ili se skroz postavlja samo tehnički režim do jutra. Kod nas je uvek obratno i noću se ne može spavati od vrućine. Alokatori su vam izgovor jer kotao greje određenu toplotu , zatvirili mi ili ne te ventile, neko mora da plati ugrejanu vodu, Prema tome, uzmite se već u pamet, i ne pravite nas budalama.
Pametnjaković
E, pa ne spava baš svako noću, nije to baš privilegija svih ljudi, tako da nemoj uopšteno da pričaš.
I noćni i dnevni režim bi trebao biti isti tamo gde ima alokatora, pa nek svako sebi podesi koliku temperaturu želi u prostoriji u kojoj boravi, i naravno koliko može da plati.
Ima kome je potrebno da ima i noću temperaturu prijatnu za boravak i rad.
Da imaš alokator i ispravan ventil za regulaciju ne bi ovako lupala.
Nego vama tamo na Prozivci pola opreme neispravno, i žalite se da vam je pretoplo jer ne možete zatvoriti radijator zbog neispravnog ventila, pa hladite prostorije tako što otvarate prozore i vrata.
Ne opravdavam cene Toplane, one su stvarno jako visoke, ali to je već neka sasvim druga priča.
Pametnjaković
A ako kod vas stvarno ima 25 stepeni u stanu, to stvarno nije normalno i nije u redu.
Ja imam alokatore i svu ispravnu opremu, i kada pustim grejanje na maksimum, jedva da imam 20 stepeni u stanu.
Ovima sa alokatorima bi baš trebalo iz podstanice slati više toplote, jer takvi mogu sami regulisati da li žele 20, 21, 23 ili 18 stepeni. Ali ne može više od 20 jer su i na maksimumu radijatori jedva mlaki.
Овца за шишање Odgovori
Нови котао?! Крематоријум? И ви сте у овоме хтели да спалите Пантелију, мог драгог Татушку!
Mirko Odgovori
Pa ljudi ovakvi zahvati se rade kada je vanjska temperatura ~5 ili ~10 stepeni a ne sada kada je u debelom plusu, ovo će izazvati pregreavanje naših stanova i imaćemo račune 20 - 30 % veće i na nas će pasti sav trošak ispitivanja kotla. Nemaju svi mogućnost da zavrnu ventiile, velika većina ne može ni da pomeri ventil jer je zapekao ili će da procuri, instalacije i radijatori su dotrajali, šta ako dođe do pucanja i nastanka šteta zbog pregrevanja, ko će onda biti odgovoran. Zato predlažem stručnjacima iz Toplane da isitivanje kotla odlože kada vanjska tempertura dude dovoljno niska i da građanima ne prave nepotrebne probleme i troškove.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.