• Pregleda: 1965

Toplana će grejati do kraja sezone

Uprkos lepom vremenu i prijatnim temperaturama, radijatori će biti topli do kraja grejne sezone, poručuju iz JKP "Subotička toplana". Ako temperatura tokom dana pređe 14 stepeni privremeno će se prekinuti grejanje do predveče.
Toplana će grejati do kraja sezone

Kako je prema Gradskoj odluci propisano da grejna sezona traje do 15. aprila, Atila Abraham, glavni inženjer distribucije JKP "Subotička toplana", kaže da će se uprkos prijatnim temperaturama proizvodnja i isporuka toplotne energije vršiti svakodnevno, uz takozvane dnevne prekide.

- Do 15. aprila radićemo tako što će, kada dnevna temperatura dostigne 14 stepeni, Toplana stati sa radom, odnosno sa proizvodnjom i isporukom toplotne energije, te će radijatori biti hladni. Međutim, kada temperatura padne ispod 12 stepeni, što se najčešće dešava u večernjim časovima, tada će Toplana ponovo da uspostavi proizvodnju i isporuku i greje svoje korisnike, shodno Gradskoj odluci - objašnjava Abraham.

Prema njegovim rečima, Toplana će i nakon završetka grejne sezone, biti u tehničkoj pripravnosti do 30. aprila, u slučaju da dođe do dugotrajnijeg zahlađenja u tom periodu. Naš sagovornik preporučuje svim korisnicima daljinskog grejanja da prekontrolišu svoje instalacije, a naročito radijatorske ventile, te da u slučaju potrebe izvrše neophodne zahvate van grejne sezone, kako bi se pripremili za narednu sezonu.

- Nažalost, svake godine imamo isti problem, a to je da više puta u toku nedelje imamo curenja na grejnim telima, zbog toga što ventili, koji već služe decenijama, nisu zamenjeni. Apelujemo na sve korisnike da svoje instalacije provere, naročito radijatorske ventile, jer je veoma nezgodno kada u sred grejne sezone nekome procuri radijator, te cela zgrada na pola dana ostane bez grejanja zbog jednog radijatorskog ventila - poručio je Abraham, dodajući da iako su radovi na unutrašnjim instalacijana u ingerenciji korisnika, sugrađani se mogu obratiti Toplani, gde će dobiti smernice na koji način dalje da postupe.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
avet Odgovori
Znači da ako temperatura vazduha napolju pređe 14 stepeni onda prestajete grejati.
Mislite li da je 14 stepeni u stanu dovoljno?
Napredno razmišljanje, nema šta.
Doduše, Eskimi u iglou imaju +1 stepen, u pravu ste, iznad 14 stepeni je ipak razbacivanje toplote.
Avetinja
Prosle zime kada je napolju bilo ispod -20 kod mene u garazi je bilo +2 stepena.
Zivim u kuci i vec desetak dana ne grejem a upravo sedim u kratkim rukavima.
To sto je napolju 14 stepeni znaci da ce u stanu biti sigurno iznad 20 stepeni.
robika Odgovori
Uvek je tako bilo, do polovine aprila. Dovoljno, nadat se da vise nece biti minusa.
ISPIRANJE (MOZGA) Odgovori
Ova vest je "u paketu" sa onom o ispiranju. Toplana će grejati (zna se kako) i nadalje da bi naplaćivala (i to se zna kako), a povremeno neće grejati ali će i dalje naplaćivati. Kako genijalna matematika!
earthworker Odgovori
moja mama je vec za uskrs rekla da su prestali sa grejanjem i da pipnem radijatore kako su hladni. izgleda da temperatura za sada ne pada ispod 14 stepeni. neka, ogrejace nas kad stigne racun. :D
anonymous Odgovori
hajde TOPLANAAA LOPOVSKE BANDEE! zbog vas ljudi prodavaju svoje stanove jer je nemoguce placati vase nerealne racune MMMRRSSSSSSSSSS!!!!! krvin sinovi
zorpe Odgovori
Ista kvadratura stana na Prozivci i Radijalcu a razlika u ceni 2.500 dinara. LOPOVI neviđeni!
u prolazu Odgovori
Ukinite placanje leti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.