Komentara: 8
Pregleda: 2409

Toplana će grejati do kraja sezone

03.04.2018. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Uprkos lepom vremenu i prijatnim temperaturama, radijatori će biti topli do kraja grejne sezone, poručuju iz JKP "Subotička toplana". Ako temperatura tokom dana pređe 14 stepeni privremeno će se prekinuti grejanje do predveče.
Toplana će grejati do kraja sezone

Kako je prema Gradskoj odluci propisano da grejna sezona traje do 15. aprila, Atila Abraham, glavni inženjer distribucije JKP "Subotička toplana", kaže da će se uprkos prijatnim temperaturama proizvodnja i isporuka toplotne energije vršiti svakodnevno, uz takozvane dnevne prekide.

- Do 15. aprila radićemo tako što će, kada dnevna temperatura dostigne 14 stepeni, Toplana stati sa radom, odnosno sa proizvodnjom i isporukom toplotne energije, te će radijatori biti hladni. Međutim, kada temperatura padne ispod 12 stepeni, što se najčešće dešava u večernjim časovima, tada će Toplana ponovo da uspostavi proizvodnju i isporuku i greje svoje korisnike, shodno Gradskoj odluci - objašnjava Abraham.

Toplana će grejati do kraja sezone

Prema njegovim rečima, Toplana će i nakon završetka grejne sezone, biti u tehničkoj pripravnosti do 30. aprila, u slučaju da dođe do dugotrajnijeg zahlađenja u tom periodu. Naš sagovornik preporučuje svim korisnicima daljinskog grejanja da prekontrolišu svoje instalacije, a naročito radijatorske ventile, te da u slučaju potrebe izvrše neophodne zahvate van grejne sezone, kako bi se pripremili za narednu sezonu.

- Nažalost, svake godine imamo isti problem, a to je da više puta u toku nedelje imamo curenja na grejnim telima, zbog toga što ventili, koji već služe decenijama, nisu zamenjeni. Apelujemo na sve korisnike da svoje instalacije provere, naročito radijatorske ventile, jer je veoma nezgodno kada u sred grejne sezone nekome procuri radijator, te cela zgrada na pola dana ostane bez grejanja zbog jednog radijatorskog ventila - poručio je Abraham, dodajući da iako su radovi na unutrašnjim instalacijana u ingerenciji korisnika, sugrađani se mogu obratiti Toplani, gde će dobiti smernice na koji način dalje da postupe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 2409
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejna sezona

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.