Komentara: 0
Pregleda: 1981

Tolerancija

18.11.2008. u 11:47h
<p>Osnovna &scaron;kola Kizur I&scaron;tvan i ove godine obeležila je međunarodni dan tolerancije. Učenici &scaron;kole rado učestvuju u ovom projektu jer njihova ma&scaron;ta i talenat jo&scaron; jednom pokazuju da u njihovoj &scaron;koli nema jezičke barijere.</p>

Učenica Aleksandra Matković kaže da joj se svidelo da učestvuje u ovom programu jer je naučila nešto novo o mađarskom narodu, njihove običaje, otkrića i izume.

Tolerancija je činjenica da ljudska bića, prirodno različita po izgledu, položaju, govoru imaju pravo da žive i budu to što jesu. Nastavnica fizike, Slavica Medenica, rekla je da je cilj ovog projekta negovanje tolerancije, odnosno multikulturalnosti.

Program se ostvaruje u OŠ Kizur Ištvan pod rukovoditeljstvom Vojvođanskog centra za ljudska prava i nacionalne manjine. Sanja Rakin, nastavnica srpskog jezika i književnosti kaže da su deca rado učestvovala u priredbi i da je ona zadovoljna učešćem i dece, ali i nastavnika. Građani Srbije trebalo bi da budu tolerantniji i da se ugledaju na stanovnike nekih evropskih drugih zemalja od kojih se ne razlikujemo mnogo, ističu stručnjaci.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1981
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.