Komentara: 13
Pregleda: 2343
Foto

Tokom ove godine nije bilo zabeležnih slučajeva trgovine ljudima

29.07.2022. u 16:03h
Izvor: Subotica.com
Tokom ove godine u Višem javnom tužilaštvu u Subotici nije bilo prijava za krivično delo trgovine ljudima, ali kako se ono vrlo teško otkriva neophodno je edukovati građane svih generacija, jer, žrtva trgovine ljudima može postati svako.
Tokom ove godine nije bilo zabeležnih slučajeva trgovine ljudima

Uoči Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, koji se obeležava 30.julsa, Crveni krst organizovao je niz aktivnosti u okviru kojih su volonteri razgovarali sa građanima i predočavali im moguću opasnost i kako da se zaštite. U našem gradu funkcioniše i Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima, koji je organizovao i nekoliko okruglih stolova.

Tokom ove godine nije bilo zabeležnih slučajeva trgovine ljudima- Svake godine obeležavamo ovaj dan aktivnostima na otvorenom, gde volonteri pričaju sa našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima na temu prevencije u borbi protiv trgovine ljudima. Volonteri su obišli PU “Naša radost”, organizovali smo nekoliko radionica I treninga sa UG “Atina”, koji nam daju veliku podršku – istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne politike.

Problem trgovine ljudima nimalo nije bezazlen i kada neka osoba završi u lancu trgovine ljudima to ne utiče samo na nju već i na njenu porodicu i okolinu.

Tokom ove godine nije bilo zabeležnih slučajeva trgovine ljudima

- Kroz sadržaje prilagođene uzrastu, sa najmlađima smo govorili o stvarima koje ne treba da rade ako su sami kod kuće ili na ulici. Za starije je drugačiji program i sa njima razgovaramo kako možemo da postanemo žrtve trgovine ljudima, koji su sve oblici – od prinudnog prosjačenja do radne eksploatacije. Uz najmlađe, akcenat je i na srednjoškolcima, koji odlaze u druge gradove i traže posao, a tu leži i potencijalna opasnost – dodaje Luka Stojiljković Saletić. - Kroz naše radionice građani mogu da saznaju koji sve oblici postoje, da prepoznaju potencijalnog trgovca ljudima, da znaju kome da prijave ako uoče nešto sumnjivo.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 2343
Povezane teme

dan borbe protiv trgovine ljudima

ilija đukanović

crveni krst subotica

lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.