• Pregleda: 5730

"Teretnjaci" na Horgošu u koloni dugoj oko 4 kilometra

Uprava carina saopštila je danas da je na više graničnih prelaza u trakama za tereni saobraćaj usporen saobraćaj. Među njima se nalazi i Horgoš gde se čeka oko 5 časova na izlazu iz Srbije.
Foto: Ilustracija
"Teretnjaci" na Horgošu u koloni dugoj oko 4 kilometra

Kako se navodi u saopštenju problematični su prelazi poput Batrovaca, Đerdapa 1 i već pomenutog Horgoša, a uzrok je usporen rad pograničnih organa susednih država.

Granični prelaz Horgoš prethodnih dana nije bio suočen sa ovakvim problemima, ali u međuvremenu "čep" se stvorio i na izlaznoj strani sa Mađarskom, gde je kolona danas duga oko 4 kilometra i zadržavanje traje oko 5 sati.

S obzirom na loše vremenske prilike i izuzetno hladno vreme, zadržavanja uzrokuju nezadovoljstvo vozača kamiona koji su primorani na višečasovna čekanja na izlazu iz zemlje.

Iz Uprave carina apeluju na vozače da pokažu strpljenje i razumevanje, jer treba imati u vidu da rad srpskih pograničnih službi direktno zavisi od brzine kojom rade pogranični organi susednih zemalja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Tatjana Odgovori
Ne znam sto sad objavljuju ovakve stvari? Pa od kad postoji prelaz horgos madjari usporavaju isti...oni su se utripovali da su nemci a gori su od nas.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.