Komentara: 14
Pregleda: 7836

Teretane sprovode mere za rad u toku pandemije

29.04.2020. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
Teretane sprovode mere za rad u toku pandemije

Član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, Nemanja Simović, i sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković, juče su, po preporuci Ministarstva omladine i sporta, obišli teretane u gradu kako bi se uverili da li se poštuju instrukcije za rad teretana i fitnes klubova u primeni mera prevencije, sprečavanje širenja i smanjenje rizika bolesti COVID-19 u oblasti rekreativnog sporta. 

Simović je, tim povodom, izjavio da je očigledno da su vlasnici teretana ozbiljno shvatili preporuke za rad u toku pandemije, da su u svim teretanama  na vidnom mestu istaknuta pravila ponašanja za korisnike i za zaposlene i da su na ulazima postavljene dezo barijere.

Teretane sprovode mere za rad u toku pandemije

Prilikom svakog ulaska zaposlenih, odnosno ulaska korisnika, vrši se dezinfekcija ruku sa preparatom na bazi 70 odsto alkohola. Zaposleni nose zaštitnu opremu u vidu maski i rukavica, dok svi korisnici usluga koriste sopstvene peškire, što je, takođe, jedna od propisanih mera. Sprave i rekviziti za vežbanje redovno se dezinfikuju, a primetno je da u teretanama još uvek nema veliki broj naših sugrađana. Razgovarali smo i sa nadležnima iz Javnog komunalnog preduzeća 'Stadion' koji su nas informisali da su izvršili detaljnu dezinfekciju svih svojih objekata i da su spremni u svakom momentu ponovo da servisiraju sve potrebe subotičkih sportista. Kada će to biti, zavisi od odluka Vlade Republike Srbije koje i mi sprovodimo – istakao je Simović.

Teretane sprovode mere za rad u toku pandemije

Teretane sprovode mere za rad u toku pandemije

Nakon obilaska nekoliko objekata za rekreaciju, Simović i Vuković su posetili JKP "Stadion" i direktorku Tamaru Dimitrioski, sa kojom su razgovarali o spremnosti zatvorenih ali i otvorenih gradskih sportskih objekata (teniski tereni u Dudovoj šumi i na Paliću, teren u Prvomajskoj i Gradski stadion) za nastavak takmičenja, odnosno trenažnog procesa za brojne sportske kolektive, koji su silom prilika morali da prekinu svoje profesionalne obaveze.

Teretane sprovode mere za rad u toku pandemije

Kako je zaključeno nakon razgovora, svi objekti u nadležnosti JKP "Stadion" se dizinfikuju i biće spremni za prijem sportista i realizaciju njihovih potreba, kada se za to stvore uslovi, odnosno dozvole epidemiološke mere koje su propisane na nivou republike.

Podsetimo, odlukom Vlade Srbije od juče je dozvoljeno bavljenje sportskim aktivnostima u grupama na otvorenom, odnosno boravak u parkovima, uz sprovođenje neophodnih preventivnih mera zaštite.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 7836
Povezane teme

nemanja simović

jkp stadion subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.