• Pregleda: 3656

Teniseri kroz humanitarni turnir prikupili 100.000 dinara za poplavom ugroženo stanovništvo

U subotu, 24. maja, na teniskim terenima u Dudovoj šumi okupili su se ljudi dobre volje iz teniskih klubova Spartak Subotica, Palić 1878, Žak iz Sombora i Đemba iz Bajmoka i tom prilikom su kroz dobrovoljne priloge skupili ukupno 100.000 dinara, koje će biti uplaćeni na namenski račun Vlade Republike Srbije.
Foto: Teniski savez Vojvodine
Teniseri kroz humanitarni turnir prikupili 100.000 dinara za poplavom ugroženo stanovništvo

Povodom prirodne katastrofe koja je zadesila našu zemlju, zaljubljenici u ’’beli sport’’ su se organizovali da daju svoj doprinos saniranju nastale štete i u okviru 13. Međunarodnog turnira za devojčice i dečake do 14 godina odigrali nekoliko humanitarnih mečeva u kojem su prikupljena značajna sredstva koja će biti uplaćena na račun Vlade Srbije.

Učešće je uzelo ukupno 70 igrača i 30 simpatizera koji su svi zajedno prepoznali značaj da se pomogne ugroženima. Prikupljeno je ukupno 100.000 dinara.

Još jednom su sportski radnici sa severa Bačke dokazali svoju humanost te opravdali rad i postojanje malih sportskih klubova kao  i svoju ulogu koju od njih celokupno društvo očekuje.

Ovom humanitarnom delu turnira prethodila su finala u muškoj, ženskoj i konkurenciji parova na 13. Međunarodnom turniru za dečake i devojčice do 14 godina, a koji su osvojili teniseri iz Srbije - Marko Miladinović i Teodora Ristić. U igri parova kod dečaka takođe su najbolji bili igrači iz Srbije, dok su kod devojčica najuspešnije bile Australijanke. Više o ovom pogledajte u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.