Komentara: 2
Pregleda: 5850

Tenis: 17-godišnji Miloš Vuković osvojio prvi ATP bod

06.09.2018. u 16:33h
Izvor: Subotica.com
Mladi teniser Spartaka, Miloš Vuković, na teniskom turniru za profesionalce – fjučersu na Zlatiboru, osvojio je svoj prvi ATP bod. Na taj način je TK "Spartak" nakon više od 20 godina dobio igrača na ATP listi.
Tenis: 17-godišnji Miloš Vuković osvojio prvi ATP bod

Uspeh sedamnaestogodišnjeg Vukovića je time veći što je na ovom turniru morao da prođe kroz veoma teške kvalifikacije.

U prvom kolu kvalifikacija pobedio je Izraelca Noam Avičai Jzraela sa 2:0 (6:1, 7:6), zatim je savladao Meksikanca Gabriela Sančeza 6:3, 6:2 i u zadnjem kolu kvalifikacija je bio bolji od još jednog Meksikanca, Aitora Aramburua, koji bio 4. nosilac u kvalifikacijama, sa 7:5, 6:3.

U meču za prvi ATP bod Miloš je igrao protiv domaćeg igrača Nebojše Milenkovića. Posle velike borbe i izgubljenog prvog seta (1:6), Vuković je u sledeća dva seta bio ubedljiv i dobio sa 6:3, 6:0.

Na ovaj način Miloš je osvojio ATP bod i od sledeće ATP liste on će se naći među prvih 1600 igrača na svetu. U drugom kolu Miloš igra protiv Makedonca Derija Šendrita.

Tenis: 17-godišnji Miloš Vuković osvojio prvi ATP bod

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5850
Povezane teme

tenis klub spartak

tenis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.