• Pregleda: 1114

Tamburaški kvartet koncertom prikuplja novac za nastup na festivalu u Belgiji

Pre odlaska na Evropski muzički festival za mlade u Belgiji, Subotički tamburaški kvartet održaće koncert kamerne tamburaške muzike u utorak, 16. aprila, u Novoj opštini (sala 1), s početkom u 19 časova. Pored Subotičkog, na koncertu će nastupiti i Novosadski tamburaški kvartet.
Tamburaški kvartet koncertom prikuplja novac za nastup na festivalu u Belgiji

Nakon brojnih uspeha, Subotički tamburaški kvartet odlazi na još jedno takmičenje. Ovoga puta u pitanju je Evropski muzički festival za mlade u Belgiji, koji će trajati od 3. do 6. maja. Ovim povodom, kvartet će održati koncert za subotičku publiku, a kako najavljuju, na programu će biti kompozicije iz klasične literature, kao i obrade savremenih i popularnih melodija.

Subotičkog tamburaškog kvarteta, koji vodi mentorka Sonja Berta, čine Ivana Mačković (prim), Patricija Čović (E basprim), Nikola Sudarević (tamburaško čelo) i Sakač Ištvan (basprim), a na koncertu će pored njih, nastupiti još i dečji Subotički tamburaški kvintet i Novosadski tamburaški kvartet.

Sastav Novosadskog tamburaškog kvarteta čine Milica Lerić iz Berega na primu, Marko Parčetić iz Sombora na basprimu, Dejan Petković iz Šida na E basprimu i Stefan Mihailović iz Novog Sada na tamburaškom čelu.

Ulaz na koncert je besplatan, a na izlazu će se skupljati dobrovoljni prilog za put u Belgiju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.