• Pregleda: 1227

Takmičenje u pisanju povodom rođendana Danila Kiša

Povodom rođendana Danila Kiša, Književni klub istoimene Fondacije poziva mlade neotkrivene talente, ali i sve zainteresovane sugrađane da im se pridruže u petak, 21. februara, u Omladinskom klubu "Skladište" od 20 časova, kada će se uz prigodan program organizovati i takmičenje u pisanju u piščevu čast.
Takmičenje u pisanju povodom rođendana Danila Kiša

Nakon upoznavanja sa likom i delom Danila Kiša, u sklopu proslave biće organizovano takmičenje u pisanju, te će svi zainteresovani imati prilike da odmere snage u tri kategorije, odnosno u pisanju poezije, proze i drame. Kako najavljuju iz Književnog kluba, pobednika očekuje nagrada, a cilj takmičenja jeste upoznavanje sa novim, mladim piscima našeg grada.

- Ovo je samo jedna od naših aktivnosti kojom, kao deo Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš", želimo da okupimo i podstaknemo mlade pisce da stvaraju i svoja dela podele sa svetom - poručuju iz Književnog kluba.

Učešće na takmičenju je besplatno, a kao i ulaz za sve zainteresovane.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Art Odgovori
U moru ruznih vesti ovo je pravo osvezenje.Dobro je i verujem u veliki odziv mladih talenata.
Sramota Odgovori
Takmičenje u pisanju gde svi zainteresovani imaju priliku da odmere snage? Takmičenje - snage - u pisanju??! Kako se odmeravaju snage u pisanju i zašto bi to neko radio?? Još se to promoviše u ustanovi za omladinsku kulturu. Čovek se prevrće u grobu.
Sanja Babić Odgovori
Sve dok budemo tražili svaku priliku za kritiku, a iz oka dopuštali da nestanu sve divne slike koje tekst prikazuje, bićemo tu gde jesmo. Ja ovde vidim okupljene mlade ljude koji pišu, razmišljaju, maštaju i kreiraju, stvaraju i iznad svega veruju da će vas jednog dana ubediti da je život u emociji, reči i dodiru, u lepoti stvaranja, u ljudskosti, u spremnosti da zažmurimo pred nedostatkom, a uživamo u savršenstvu lepote. Nadam se da ćete se osloboditi svog trna u oku. Sigurna sam da će nakon toga svet biti lepo mesto i za vas.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.