Komentara: 0
Pregleda: 7399

Takmičenje subotičkih Gimnazija

09.05.2009. u 20:02h
Izvor: RTV Yueco
<p>Profesori Subotičkih gimnazija &ldquo;Svetozar Marković&rdquo; I &ldquo;Deže Kostolanji&rdquo; vodeći se izrekom &ldquo;Koliko jezika zna&scaron;,toliko ljudi vredi&scaron;&rdquo; trude se da učenike &scaron;to bolje nauče stranim jezicima.</p>
Takmičenje subotičkih Gimnazija

Iz tog razloga često se organizuju večeri posvećene određenom jeziku,a sinoć u Svečanoj sali Gimnazije “Svetozar Marković” održano je takmičenje u recitovanju iz engleskog jezika. Na njemu su učestvovali učenici svih razreda obe Gimnazije.

Učenici su imali na raspolaganju tri nedelje da nauče pesme i pripreme se za takmičenje. Najbolje recitacije su bile određene da učestvuju na njemu. Za sve đake ovo je jedno veliko iskustvo kao i mogućnost da još bolje savladaju jezik.

Idejni tvorac takmičenja u recitovanju je profesorica Ema Horvat. Pesme u udžbenicima su svake godine iste,stoga postaju monotone i zbog toga je profesorica odlučila da organizuje takmičenje na kome će se svake godine menjati žanrovi kao i pesnici. Stoga, ovakve večeri imaju ogroman kulturni značaj. Drugi značaj je to što đaci vežbaju jezik i izgovor. A izgovor je najbitniji kriterijum koji žiri ocenjuje.

Svake godine se izvode druge pesme. Nekada se recituju pesme engkleskih romanitičara,koji je najuticajnjiji žanr u Britaniji. Na repertoaru su i pesme iz zemalja u kojima je engleski drugi jezik, a svake pete godine se recituju Šekspirovi soneti ili monolozi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7399
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.