Komentara: 0
Pregleda: 4470

Takmičenje risara povodom stogodišnjice Dužijance

08.07.2011. u 21:53h
Izvor: RTV Yueco
Takmičenje risara povodom stogodišnjice Dužijance

Povodom stogodišnjice održavanja Dužijance sutra će se na salašu Vlatka Vojnić Purčara, nadomak Đurđina, održati takmičenje risara u okviru ove žetvene svečanosti. Očekuje se veliki broj posetilaca, čak nekoliko hiljada, a svečanost će posetiti i zvaničnici grada Subotice, Rebulike Srbije i Hrvatske. Početak manifestacije je u 6 sati ujutro, a tokom dana biće organizovan bogat kulturno zabavni program.

Vlatko Vojnić Purčar opremio je svoj salaš kako bi sutra primio, verovatno najveći broj gostiju koji mu je do sada boravio na salašu. Blizu 5 jutara zemlje pripremljeno je za sav program koji je osmišljen, od ručnog košenja žita, do korišćenja starih mašina i traktora.

Na manifestaciju “takmičenje risara” prijavilo se 105 parova, što je najveća kosidba koja će biti održana na ovim prostorima. Iako se zove “takmičenje risara” košenje neće biti takmičarskog tipa, jer je cilj da svaki risar pokaže svoj način košenje.

Osim košenja očekuje se i kulturno zabavni program za sve posetioce.

Manifestaciju će posetiti i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, predsednik skupštine grada Slavko Parać, ministar kulture RS Predrag Marković, predstavnici vukovarsko sremske Županije, kao i državni sekretar u ministarstvu RH.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4470
Povezane teme

Saša Vučinić

Slavko Parać

dužijanca

stota dužijanca

dužijanca subotica

organizator Dužijance

100 godina dužijance

takmičenje risara

risari

salaš

davor dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.