• Pregleda: 3966

Takmičenje risara povodom stogodišnjice Dužijance

Takmičenje risara povodom stogodišnjice Dužijance

Povodom stogodišnjice održavanja Dužijance sutra će se na salašu Vlatka Vojnić Purčara, nadomak Đurđina, održati takmičenje risara u okviru ove žetvene svečanosti. Očekuje se veliki broj posetilaca, čak nekoliko hiljada, a svečanost će posetiti i zvaničnici grada Subotice, Rebulike Srbije i Hrvatske. Početak manifestacije je u 6 sati ujutro, a tokom dana biće organizovan bogat kulturno zabavni program.

Vlatko Vojnić Purčar opremio je svoj salaš kako bi sutra primio, verovatno najveći broj gostiju koji mu je do sada boravio na salašu. Blizu 5 jutara zemlje pripremljeno je za sav program koji je osmišljen, od ručnog košenja žita, do korišćenja starih mašina i traktora.

Na manifestaciju “takmičenje risara” prijavilo se 105 parova, što je najveća kosidba koja će biti održana na ovim prostorima. Iako se zove “takmičenje risara” košenje neće biti takmičarskog tipa, jer je cilj da svaki risar pokaže svoj način košenje.

Osim košenja očekuje se i kulturno zabavni program za sve posetioce.

Manifestaciju će posetiti i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, predsednik skupštine grada Slavko Parać, ministar kulture RS Predrag Marković, predstavnici vukovarsko sremske Županije, kao i državni sekretar u ministarstvu RH.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.