Komentara: 2
Pregleda: 4072

Takmičenje "Ja sam za šah" od 15. do 16. maja

29.04.2014. u 17:35h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Vojvođanskog veća za podršku talentovanim učenicima, Osnovne škole "Hunjadi Janoš" iz Čantavira i šahovskog kluba "Spartak"iz Subotice, 15. i 16.maja u Subotici i Čantaviru održaće se šahovsko-umetnička manifestacija i takmičenje.
Takmičenje "Ja sam za šah" od 15. do 16. maja

Prvog dana, 15. maja, na Trgu slobode u Subotici biće organizovan Dan šahovske umetnosti pod nazivom "Igra je naš zajednički jezik" sa ciljem da nam prikaže univerzalnost ljudske potrebe za igrom i stvaranjem kroz različite vremenske i prostorne okvire.

U 19 časova će biti organizovan šahovski bazar na kojem će biti prikazane međunarodne šahovske igre i njihova evolucija kroz istoriju, kao i kulturna raznolikost, dok će zainteresovani učenici ulepšavati svoja lica šahovskim motivima zahvaljujući profesionalnoj šminkerki, Renati Laslo.

U 20 časova će se održati program pod nazivom "Noć šahista"u kojem će nastupiti muzičar Arpad Bakoš i grupa "Etnokor", a svojim izvedbama na različitim svetskim jezicima, približiće nam ljubav prema igri kao duboko istinskom i ljudskom u nama koje nas spaja u neraskidivo jedinstvo. Atmosferu će upotpuniti mladi šahisti i sveće, kao simbol najdragocenijeg u nama, a to je iskonska ljudska potreba za igrom koja se nikada ne gasi.

U 20,20 časova gledaoci će prisustvovati jedinstvenom šahovskom plesu u izvođenju plesne grupe "Kozmiks", koja će nam dočarati i približiti lepotu ove univerzalne ljudske igre.  Šahovska partija će se odigrati plesnim potezima, a na kraju ove nadčovečanske borbe nepobedivih kraljeva suparnika, jedina pobeda će se ogledati u miru, prijateljstvu, jednakosti, toleranciji i težnji ka kompromisu, kao istinskim ljudskim vrednostima. Šahovska tabla priča univerzalnu priču sveta i čoveka kroz večnu borbu dobra i zla, u kojoj uvek pobeđuje dobro.

Drugog dana, 16. maja, u Osnovnoj školi "Hunjadi Janoš" u Čantaviru sa početkom u 10 časova,biće organizovan Dan šahovskog takmičenja, koje predstavlja akreditovano, okružno (regionalno) i međunarodno, ekipno i pojedinačno šahovsko takmičenje osnovnih škola.

Organizatori očekuju zainteresovane, a za sve informacije možete da se obratite na mejl adresu sakkozniakarok@gmail.com ili telefonski kod glavnog organizatora Žombora Rože na tel: 069/1982-9-24

Takmičenje "Ja sam za šah" od 15. do 16. maja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4072
Povezane teme

šah u Subotici

šah klub Spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.