• Pregleda: 2397

Takmičarski deo Filmskog Festivala

Takmičarski deo Filmskog Festivala

Takmičarski program Festivala evropskog filma Palić, trajaće 5 dana, od 16. do 22. jula, u okviru kojeg će se svakodnevno na Letnjoj pozornici prikazivati dva filma, u termina od 21 i 23 časa. Ovog leta, program će biti nešto više prilagođen publici jer su u selekciju uvrštene komedije, trileri i domaći filmovi.

Filmovi poput “Zaustavljen na putu”, “Soba samoubica”, “Montevideo Bog te video”, Majmunice” i Laponska odiseja, samo su neki od naslova koje ćete moći da vidite na Letnjoj pozornici. Ono čemu se nadaju organizatori, ali i publika, jeste lepo vreme, kako bi ugođaj festivala bio potpun.

Međunarodni žiri koji će ove godine odlučivati o pobedniku festivala čine režiser Goran Marković, rumunska glumica Monika Barladeanu, filmski režiser Kristof van Rompaj, potpredsednik švedskog filmskog instituta Gunar Almer, režiser Ognjen Sviličić, glumica Magda Poplavski i reditelj Andraš Urban.

Najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa biće dodeljene nagrade Zlatni toranj za najbolji film i Palićki toranj za najbolju režiju. Projekcije filmova počinju od 21 i 23 časa, a karte po ceni od 200 dinara se mogu kupiti na ulazu Letnje pozornice.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.