Komentara: 0
Pregleda: 2844

Takmičarski deo Filmskog Festivala

07.07.2011. u 17:41h
Izvor: RTV Yueco
Takmičarski deo Filmskog Festivala

Takmičarski program Festivala evropskog filma Palić, trajaće 5 dana, od 16. do 22. jula, u okviru kojeg će se svakodnevno na Letnjoj pozornici prikazivati dva filma, u termina od 21 i 23 časa. Ovog leta, program će biti nešto više prilagođen publici jer su u selekciju uvrštene komedije, trileri i domaći filmovi.

Filmovi poput “Zaustavljen na putu”, “Soba samoubica”, “Montevideo Bog te video”, Majmunice” i Laponska odiseja, samo su neki od naslova koje ćete moći da vidite na Letnjoj pozornici. Ono čemu se nadaju organizatori, ali i publika, jeste lepo vreme, kako bi ugođaj festivala bio potpun.

Međunarodni žiri koji će ove godine odlučivati o pobedniku festivala čine režiser Goran Marković, rumunska glumica Monika Barladeanu, filmski režiser Kristof van Rompaj, potpredsednik švedskog filmskog instituta Gunar Almer, režiser Ognjen Sviličić, glumica Magda Poplavski i reditelj Andraš Urban.

Najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa biće dodeljene nagrade Zlatni toranj za najbolji film i Palićki toranj za najbolju režiju. Projekcije filmova počinju od 21 i 23 časa, a karte po ceni od 200 dinara se mogu kupiti na ulazu Letnje pozornice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2844
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

festival na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.