Komentara: 1
Pregleda: 4066

Takmičar Paligo Palusa uspešan na ultramaratonu u Italiji

07.04.2014. u 17:28h
Izvor: RTV City
Član ultramaratonskog kluba „Paligo Palus“ Jovica Spajić, nedavno je učestvovao na ultramaratonu u Italiji koji se trčao od Milana do San Rema u dužini od 283 kilometra. Spajić je postigao fantastičan rezultat jer je stazu pretrčao za 41h i 13 minuta i osvojio desetu poziciju.
Takmičar Paligo Palusa uspešan na ultramaratonu u Italiji

Spajić će zajedno sa Kujundžićem pokušati da istrči jednu od najtežih trka koja se održava u septembru u Italijanskim Alpima koja ima dužinu od 330 km i visinsku razliku od 5.000 metara.

Članovi ultramaraton kluba „Paligo Palus“ u poslednje vreme beleže fantastične rezultate. Predsednica kluba i savezni selektor Elvira Janoši sjajan je mentor svojim maratoncima ali i omladinskom pogonu koji beleži sjajne rezultate. Pored vodećih maratonaca poput Igora Vojnića Zelića, Nikole Kujundžića, Jovice Spajića i ostalih, u klubu posvetili su se i razvoju njihovih naslednika, te ih lagano pripremaju za trčanje dugih staza koje ih očekuju u budućnosti.

Igor Vojnić Zelić jedan od članova kluba najavio je i ove godine učešće na velikim ultramaratonima koji kreću već 31 maja trkom na UltraBalatonu u Mađarskoj, a završava se Spartalonom u Grčkoj na jesen. Takođe i ove godine od 14. do 15. juna održaće se i ultramaratonska trka na Paliću u organizaciji „Paligo Palus“ kluba.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 4066
Povezane teme

ultramaraton

ultramaratonski klub paligo palus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.