Komentara: 31
Pregleda: 7460

Tadić i Pajtić na Uskršnjoj misi u Bačkoj Topoli

08.04.2012. u 19:11h
Uskršnjoj misi u Crkvi Bezgrešne Device Marije i otvaranju humanitarne izložbe uskršnjih jaja, koju su priredile žene iz ove Bačke Topole, prisustvovali su i Boris Tadić, kandidat za predsednika Srbije i Bojan Pajtić, predsednik vojvođanske Vlade. Oni su čestitali Uskrs svim stanovnicima Vojvodine koji ga slave po Gregorijanskom kalendaru i poručili Vojvođanima da je od suštinske važnosti da sačuvaju zajedništvo, koje je jedinstveno u Evropi.
Tadić i Pajtić na Uskršnjoj misi u Bačkoj Topoli

- Vojvodina je jedina regija u Evropi sa šest službenih jezika protkana različitim nacionalnostima i veroispovestima, ljudima različitog porekla koji umeju zajednički da slave. Bačka Topola je primer tolerancije i opština u kojoj svi zajedno, Mađari, Hrvati, Srbi, Slovaci i Rusini sa svojim komšijama obeležavaju sve praznike. Vojvodina jedinstven ambijent u Evropi i to želimo da prenesemo na celu Srbiju, da svi žive zajedno, a ne jedni pored drugih. Različitosti su prednosti, a ne nedostaci, rekao je Bojan Pajtić.

Boris Tadić je dodao je svojim prisustvom želeo da podrži ljude svih nacionalnih identiteta koji žive u ovom regionu.

Boris Tadić i Bojan Pajtić - Uskršnja misa - Bačka Topola

- Meni je drago što sam, pored uskršnje mise u ovdašnjoj crkvi, imao priliku da vidim rukotvorine žena iz Bačke Topole, jer to doprinosi očuvanju identiteta, što je obaveza svih nas. Vojvodina je na evropskom kontinentu jedinstvena regija, jer se tu sreće mnoštvo identiteta, kultura i jezika, ali i ideja o zajedničkoj budućnosti. Ja sam siguran da će ljudi iz ovih krajeva čuvati našu severnu pokrajinu, tako da obezbeđuju najbolji mogući život deci, nezavisno od toga da li su Rusini, Mađari, Hrvati, Srbi, Rumuni, Česi, Ukrajinci, Nemci i drugi narodi. U svakom slučaju, od suštinske važnosti je da se čuva zajednički život, ali i svaki pojedinačni identitet, naglasio je Tadić.

Boris Tadić i Bojan Pajtić - Uskršnja misa - Bačka Topola

Misi u Bačkoj Topoli prisustvovali su i pokrajinski sekretari Atila Čengeri i Modest Dulić, gradonačelnik Subotice i predsednik Skupštine grada Saša Vučinić i Slavko Parać i pokrajinski poslanik dr Nenad Ivanišević.

Boris Tadić i Bojan Pajtić - Uskršnja misa - Bačka Topola

Boris Tadić i Bojan Pajtić - Uskršnja misa - Bačka Topola

Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 31
Pregleda: 7460
Povezane teme

Uskrs

bačka topola

bojan pajtić

boris tadić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.