• Pregleda: 3124

SVM očekuje da formira vlast u 15 do 20 MZ

SVM očekuje da formira vlast u 15 do 20 MZ

Savez vojvođanskih Mađara na izborima za članove Skupština Mesnih zajednica osvojio je skoro duplo više glasova nego Demokratska stranka - konstatovao je na press konferenciji predsednik gradskog odbora ove stranke Jene Maglai uz procenu da će njegova stranka vlast formirati u 15-20 Mesnih zajednica.

Prema računici izbornog štaba SVM-a, ova stranka je ukupno osvojila 9.147 glasova, Demokratska stranka 5.012, a Demokratska stranka Srbije 3.008 glasova birača.

Po podacima sa terena i osvojenim glasovima u pojedinim Mesnim zajednicima, Maglai konstatuje da su njihove liste podržali i pripadnici drugih nacionalnih zajednica, i smatra da će to biti trend u budućnosti. Maglai je bio izričit po pitanju budućih koalicionih partnera - SVM nigde neće formirati koaliciju ni sa DSS-om, ni sa Srpskom naprednom strankom, već samo sa onim strankama koje su dobije značajnu podršku građana - Ligom socijaldemokrata Vojvodine, grupama građana i manjim strankama.

U pojedinim Mesnim zajednicama SVM će ponuditi i saradnju Demokratskoj stranci, kako je Maglai rekao, s obzirom na ljude na terenu, a ne na stranku, za one koje smatraju da su kvalitetni i da mogu sarađivati na terenu.

SVM je danas i zvanično poslao poziv na razgovore o formiranju vlasti u većini Mesnih zajednica Ligi socijaldemokrata Vojvodine, DSHV-u i grupama građana sa kojima nameravaju to i da ostvare.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
A-HA Odgovori
Bas nam oni fale... iskreno nikad nebih glasao za njih!!!
Always Ultra Odgovori
Kako da ne?? Kao sto vec rekoh,ovo je maksimum koji VMS nepogoda moze da nakupi i nece se vracati na grbacu ovog unistenog grada! Radi se o tome da puno njih nije glasalo ni za jednu stranku, a puno razocaranih demokrata je bojkotovalo svoju stranku! Dakle, ta prednost VMS je vestacka i prividna i neka nas drug Maglai ne mami na svoju praznu zobnicu i kucu od slatkisa !!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.