Komentara: 0
Pregleda: 2721

SVM o predlogu Zakona o vraćanju oduzete imovine

02.09.2011. u 17:27h
Izvor: RTV Yueco
SVM o predlogu Zakona o vraćanju oduzete imovine

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara usvojilo je zaključke i uputilo ih Vladi Srbije, a u vezi Nacrta Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju i Nacrtu zakona o javnoj svojini.

Predstavnici SVM-a smatraju da se određena predložena rešenja moraju menjati, a da je period donošenja zakona i javne rasprave bio loš, odnosno neprimereno kratak, zbog čega će probati da određena rešenja promene amandmanima na Zakonska rešenja kada ona uđu u Skupštinsku proceduru.

U SVM-u podsećaju da je predlog Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju tadašnja Demokratska opozicija Srbije obećala još odmah nakon petooktobarskih promena, a da su sada zakoni predloženi samo zbog "moranja", odnosno zato što to zahteva kandidatura Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

Po pitanju Nacrta zakon o javnoj svojini, u SVM-u smatraju da su predložena rešenja previše "maglovita i rastegljiva", uz utisak će se ovim zakonom dati "samo onoliko koliko se mora", te da i dalje važi princip da "oni koji nisu u centrali nisu u stanju da upravljaju".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2721
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

imovina subotice

imovina građana subotice

povrat oduzete imovine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.