• Pregleda: 2203

SVM o predlogu Zakona o vraćanju oduzete imovine

SVM o predlogu Zakona o vraćanju oduzete imovine

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara usvojilo je zaključke i uputilo ih Vladi Srbije, a u vezi Nacrta Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju i Nacrtu zakona o javnoj svojini.

Predstavnici SVM-a smatraju da se određena predložena rešenja moraju menjati, a da je period donošenja zakona i javne rasprave bio loš, odnosno neprimereno kratak, zbog čega će probati da određena rešenja promene amandmanima na Zakonska rešenja kada ona uđu u Skupštinsku proceduru.

U SVM-u podsećaju da je predlog Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju tadašnja Demokratska opozicija Srbije obećala još odmah nakon petooktobarskih promena, a da su sada zakoni predloženi samo zbog "moranja", odnosno zato što to zahteva kandidatura Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

Po pitanju Nacrta zakon o javnoj svojini, u SVM-u smatraju da su predložena rešenja previše "maglovita i rastegljiva", uz utisak će se ovim zakonom dati "samo onoliko koliko se mora", te da i dalje važi princip da "oni koji nisu u centrali nisu u stanju da upravljaju".

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.