• Pregleda: 2107

SVM izneo niz primedbi na predlog Medijske strategije

SVM izneo niz primedbi na predlog Medijske strategije

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) izneo je danas niz primedbi na predlog Medijske strategije Srbije i ocenio da je radna verzija u suprotnosti sa Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, saopštila je pres služba SVM.

SVM je primedbe izneo u šest tačaka, a jedna od njih odnosi se na uskraćivanje prava lokalnim samoupravama i nacionalnim savetima nacionalnih manjina da osnivaju medije. "Država bi trebala da osigura i obezbedi svakoj nacionalnoj zajednici kontinuirano objavljivanje najmanje jednog štampanog medija", navodi se u saopštenju i dodaje da strategiji nedostaju i potrebne garancije u pogledu elektronskih medija i informisanja na jezicima nacionalnih zajednica.

SVM je ocenio da ne postoji ni jedan primer uspešne privatizacije višejezičnih medija u Srbiji, što je dovelo do gašenja ili opasnosti od gašenja medija na jezicima nacionalnih zajednica. Ta stranke je predložila Nacionalnom savetu Mađara da sa ostalim nacionalnim savetima zauzme jedinstveni stav i do 15. jula dostavi primedbe i zaključke radnoj grupi za izradu Medijske strategije Srbije.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.