Komentara: 0
Pregleda: 2591

SVM izneo niz primedbi na predlog Medijske strategije

07.07.2011. u 17:31h
Izvor: RTV Yueco
SVM izneo niz primedbi na predlog Medijske strategije

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) izneo je danas niz primedbi na predlog Medijske strategije Srbije i ocenio da je radna verzija u suprotnosti sa Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, saopštila je pres služba SVM.

SVM je primedbe izneo u šest tačaka, a jedna od njih odnosi se na uskraćivanje prava lokalnim samoupravama i nacionalnim savetima nacionalnih manjina da osnivaju medije. "Država bi trebala da osigura i obezbedi svakoj nacionalnoj zajednici kontinuirano objavljivanje najmanje jednog štampanog medija", navodi se u saopštenju i dodaje da strategiji nedostaju i potrebne garancije u pogledu elektronskih medija i informisanja na jezicima nacionalnih zajednica.

SVM je ocenio da ne postoji ni jedan primer uspešne privatizacije višejezičnih medija u Srbiji, što je dovelo do gašenja ili opasnosti od gašenja medija na jezicima nacionalnih zajednica. Ta stranke je predložila Nacionalnom savetu Mađara da sa ostalim nacionalnim savetima zauzme jedinstveni stav i do 15. jula dostavi primedbe i zaključke radnoj grupi za izradu Medijske strategije Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2591
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

mediji

medijske strategije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.