• Pregleda: 2299

SVM glasao protiv povećanja prihoda za opštine

SVM glasao protiv povećanja prihoda za opštine

Skupština Srbije usvojila je u načelu izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koje predviđaju da opštine i gradovi dobijaju dvostruko više prihoda od poreza na zarade.

Od 127 poslanika, koliko ih je bilo u sali, izmene Zakona podržalo je njih 108. Četiri poslanika Saveza vojvođanskih Mađara glasala su protiv, ali su četiri poslanika te stranke dala kvorum. Izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koje su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, predviđaju da opštine i gradovi, umesto dosadašnjih 40 odsto, dobijaju 80 odsto prihoda od poreza na zarade.

Predviđeno je i uvođenje takozvanog transfera solidarnosti, prema kojem Beograd više ne bi dobijao novac iz državnog budžeta, već bi taj novac bio preusmeravan nerazvijenim opštinama.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
miki Odgovori
Normalno da je glasao pa novci neidu njima nego vladajucoj stranci,a ako oni dobiju novce pa urade nesto vise SVM nece moc doci na vlast tako da je to normalno
Terier Odgovori
Hvala bogu sto SVM nece doci na vlast, unistavali su grad punih 20 godina!
Sasa Odgovori
Svm nije bio usamljen u toj vlasti, 90-ih im je partner bio Sps a posle 2000. godine Ds, odnosno dve najvece stanke u danasnjoj proevropskoj koaliciji koja nezadrzivo vodi zemlju u progres i bolje sutra. Sto su tada cutali ako je Svm radio na stetu grada ? Zar time nisu aminovali sve predloge i resenja u tom periodu ?
Ali dobro sad, Svm je opozicija u gradu, da li se nesto promenilo ? Jeste i to na gore...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.