• Pregleda: 5928

Svetski veterinari u poseti Subotici

Svetski veterinari u poseti Subotici

Veterinarska komora Srbije, na čijem čelu je poznati subotički veterinar Grgo Tikvicki, od ove godine je član Svetske veterinarske asocijacije. Visoka delegacija ove organizacije, predvođena predsednikom dr Fauzijem Kehridom, boravila je u Subotici, a u Gradskoj kući su obavili razgovore sa rukovodstvom grada u kojima je izrećena puna podrška lokalne samouprave naporima veterinarskih organizacija.

Saradnja između grada Subotica i veterinarskih strukovnih udruženja je veoma dobra, ocenio je gradonačelnik Saša Vučinić prilikom prijema predsednika Svetske veterinarske asocijacije dr Fauzija Kehrida, iz Tunisa. Vučinić je goste upoznao i složenom veterinarskom strukturom u gradu, pre svega zbog postojanja Zoološkog vrta i činjenice da je Subotica pogranični grad u kojem se u Azilu zadržavaju životinje oduzete iz raznih razloga na granici, zahvaljujući čemu ovdašnji veterinari imaju bogata iskustva.

Predsednik Svetske veterinarske asocijacije dr Fauzi Kehrid zahvalio se na podršci i upoznao je gradonačelnika sa aktivnostima ove organizacije, njihovom misijom i vizijom. Sastanku je prisustvovao i predsednik Veterinarske komore Srbije Grgo Tikvicki, poznati i ugledni subotički veterinar.

Poseta je organizovana u sklopu prijema domaće Veterinarske organizacije Svetskoj veterinarskoj asocijaciji, koja je realizovana u toku ove godine. U sastavu delegacije bili su i ostali visoki funkcioneri obe organizacije.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
S Odgovori
E ne zna ovaj Tunizanin sa kime je danas sedeo.Sa zutom ekipom koja grad upropastava.Dokle smo dosli.A jer gospodin Tikvicki rekao gostu koliko mu je DS "pomogao" da bude ovako pozicioniran?
@S Odgovori
Šta sve neko neće izmisliti samo da smanji značaj lepe vesti. Podržavam svaki oblik saradnje, sa drugim gradovima, organizacijama, Evropom, svetom, itd!
mortal Odgovori
Svaka cast! Samo napred...
S Odgovori
@@S
Hahaha,samo ti veruj ovima.Samo se malo raspitaj gde je DS sve progurao Grgu i kako on radi.
Sion Odgovori
Veoma mi je drago sto je veterinarska organizacija Srbije primljena u svetsku veterinarsku organizaciju.
stormwatch Odgovori
Napred Subotica! Ako ne znamo kako cemo sa zivotinjama ne znamo skoro nista. One ipak cine 2/3 populacije ovog grada!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.