Komentara: 0
Pregleda: 3060

Svetski dan Civilne zaštite

27.02.2009. u 16:10h
Izvor: RTV Yueco
<p>Svetski dan Civilne za&scaron;tite obeležava se 1. marta. Tim povodom u Subotici je zasedao &scaron;tab Civilne za&scaron;tite za Severnobački okrug čiji je komandant načelnik Severnobačkog okruga Zoran Prćić.</p>
Svetski dan Civilne zaštite

Civilna zaštita na ovim područjima postoji već decenijama, a u toku je njeno prilagođavanje zahtevima savremenog društva. Pripadnici civilne zaštite u budućnosti će biti sadašnji vojnici na civilnom odsluženju vojnog roka, koji prolaze obuke iz prve pomoći, protivpožarne zaštite, međunarodnog humanitarnog prava i svega ostalog što je karakteristično za zaštitu civila u vanrednim situacijama.

Subotica, na svu sreću, u protekloj godini nije imala potrebu za intervenisanjem civilne zaštite u slučaju vanrednih situacija. Iako se toliko ne pominje u javnosti, Civilna zaštita i dalje postoje i u toku je njeno modernizovanje i reorganizovanje.

Bazu reformisane Civilne zaštite činiće vojnici na civilnom odsluženju vojnog roka. Oni upravo prolaze tronedeljne obuke u Vatrogasnoj jedinici i Crvenom krstu kako bi kasnije uvek bili spremni da reaguju u vanrednim situacijama. Oni su danas na gradilištu bioskopa „Lifka“ pokazali stečeno znanje u simulaciji reagovanja prilikom nesreće na gradilištu.

Povodom 1. marta, svetskog dana civilne zaštite, odeljenje za vanredne situacije Severnobačkog oruga dodelilo je zahvalnice za uspešnu saradnju Crvenom Krstu Subotica i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Matica“ iz Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3060
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.